Hlavní obsah

Skomírá vám vztah? Zkuste sexuální pauzu!

Foto: thinkstock

Mazlení a něžné dotyky mohou vztahu leckdy prospět víc než noc plná sexuFoto: thinkstock

Reklama

Žádné intimnosti, žádné vyvrcholení, prostě žádný sex! A to třeba i tři měsíce. Říká se tomu sexuální pauza a prý může, ale také nemusí, vyřešit problémy typické pro dlouhotrvající vztahy. Zkusíte to?

Článek

Houstne u vás doma atmosféra, je tam tak trochu dusno a hádáte se častěji než kdy jindy? V posteli to také není žádná hitparáda, nepočítáme-li tedy usmiřovací sex? Jednou z možností, jak dát skomírajícímu vztahu ještě šanci, je sexuální pauza. Přečtěte si, v čem vám může prospět, ale i jaká má rizika.

Dohodněte jasná pravidla

Pokud chcete uspět, musíte samozřejmě nejprve oba přiznat, že máte ve vztahu problém. Potom je čas dohodnout se s partnerem především na dvou věcech. V prvé řadě musíte určit délku téhle netradiční přestávky, standardní dobou bývá jeden až tři měsíce. Cílem je, abyste „nedostatek“ pocítili, ale zároveň se nijak drasticky netrápili.

Za druhé byste si měli jasně stanovit, co je a co není v rámci pauzy povoleno. Měli byste se vyhnout všem aktivitám, které směřují k dosažení orgasmu. Naopak láskyplné něžnosti, mazlení a projevování citů, je vítáno!

Proč?

Marně přemýšlíte, v čem by vám sexuální pauza mohla prospět? Dobrý pomocník to může být například v případech, kdy vám to doma příliš neklape právě v posteli. Je to vlastně takový naordinovaný odpočinek od toho, co vás na první pohled nejvíc pálí. „Jde o to odpoutat pozornost od tématu, které se primárně jeví jako problém, ale často je zástupný. Zkrátka to chvíli nebudete řešit,“ vysvětluje psycholožka Anita Michajluková z Centra zvyšování psychické odolnosti.

Foto: thinkstock

Možná, že když se na nějaký čas vzdáte milování, zjistíte, jak moc se vám po fyzickém kontaktu stýskáFoto: thinkstock

A tohle jsou další možné výhody sexuální pauzy:

  • Konec usmiřovacího sexu – řada párů veškeré hádky končí sexem, nikoli dohodou. „Samozřejmě řešení hádek a následné usmiřování v posteli může být svým způsobem manipulativní a také neefektivní,“ varuje psychoterapeutka Lucie Horníková. Možná vás nemožnost sexu donutí vaše problémy skutečně řešit, nikoli je jen schovávat pod další a další orgasmus.
  • Objevíte kouzlo něžných dotyků – mezi dlouhodobými partnery často ubývá něžných projevů lásky, které se sexem nemají nic společného. Obyčejné pohlazení, polibek na dobrou noc, láskyplné objetí. Možná, když nebudete myslet na sex, vzpomenete si, jak hezké je se k partnerovi jen tak přitulit. „Uvědomíte si, že to, co vám chybí, není sex, ale pocit vzájemné blízkosti, který postupně vymizel a nahradil ho spíš odstup a chlad, ale že to tak nechcete, protože se máte stále rádi,“ říká Anita Michajluková.
  • Vrátí se vášeň – Žijete spolu léta, sex jste mohli mít, kdykoli vás napadlo, a tak pro vás tak trochu ztratil kouzlo. Koneckonců i toho nejlepšího koláče se jednou přejíte. Když si dáte pauzu, možná zjistíte, jak moc vám partner chybí. „Můžete zjistit, jak doopravdy po tom druhém toužíte, jak vám fyzický kontakt s ním schází, protože samozřejmě zakázané ovoce nejvíc chutná,“ říká Anita Michajluková.

S pauzou to zkusili i slavný pár Johnny Depp a Vanessa Paradis. Ta jim však neprospěla a podle informací z médií už spolu nežijí. Jaký je příběh jejich dřívější lásky? Zjistěte to v epizodě pořadu Slavné dvojice televize Stream.cz, která mapuje jejich překvapivé začátky!

Pozor na rizika!

Ovšem nic není stoprocentní, a tak i sexuální pauza má svá možná rizika. „Při sexuální pauze mohou partneři bohužel také zjistit, že jim sex s tím druhým vůbec nechybí. Takové zjištění může samozřejmě vést i k rozpadu vztahu, což je riziko, se kterým je potřeba počítat,“ upřesňuje Lucie Horníková.

Jeden z páru také může najít zalíbení v jednodušších způsobech uspokojení. „Třeba partner najde zalíbení v uspokojování na internetu. Zjistí, že je to jednodušší, protože virtuální sexuální partnerka se s ním nehádá a nepucuje ho za válející se ponožky na zemi. Ve výsledku se ti dva ale neodcizí proto, že si na dva měsíce zakážou sex. Jen se ukáže, ale také třeba neukáže, že to odcizení tam již bylo, jen je teď viditelnější,“ zakončuje Anita Michajluková.

A pokud sexuální pauzu zkusíte a bude vám v tomto „mezičase" erotika přece jen chybět, udělejte si radost a dopřejte si smyslnou tantrickou masáž pro ženy! V našem Tipu ji teď seženete s fantastickou slevou 63 % - místo původních 1500 Kč zaplatíte pouze 951 Kč!

Co si o tom myslíte? Zkusili byste to?

Reklama

Související témata:

Načítám