Hlavní obsah
3,3
(20)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Uvařte levný a dobrý oběd! Škubánky nejsou žádná věda, připravíte je z brambor. Skvěle si pochutnáte a ještě k tomu ušetříte.

30 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 50 g másla
  • 6 lžic máku
  • 6 lžic cukru moučka
  • 1/2 l vody
  • 1 lžička soli
  • 400 g hrubé mouky
  • 1 kg brambor
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtky, zalijte předepsaným množstvím vody a nechte je asi 12 minut vařit.

02.

Poté polovinu vody slijte, přisolte je a rychle rozšťouchejte. Druhou stranou vařečky v „kaši“ vytvořte důlky, zasypte je hrubou moukou, přiklopte pokličkou a na dvacet minut nechte hrnec stát, tím se mouka spaří.

03.

Po uplynutí času vezměte vařečku a hmotu propracujte, dokud nebude držet při sobě a přestane se lepit na dřevo.

04.

Máslo rozehřejte v hrníčku, namáčejte v něm lžíci a tou škubánky oddělujte.

05.

Servírujte posypané mákem, cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Reklama

Načítám