Článek
Postup
01.
Kuřecí prsa očistěte, osolte, opepřete a dochuťte grilovacím kořením. Rozpalte pánev s kapkou oleje a prsa na ní po dvou minutách z každé strany zprudka orestujte.
02.
Maso dejte stranou do pekáčku a do pánve vhoďte nahrubo nakrájenou cibuli. Když je cibule dozlatova, přidejte kostičky paprik, zalijte trochou vody, vylaďte protlakem a nechte dvě minuty prohřát. Základ pak zalijte vývarem a vařte pod pokličkou asi 15 minut.
03.
Paprikovou směs zahustěte smetanou a rozmixujte ji ponorným mixérem. Omáčkou přelijte kuřecí maso v pekáčku a vložte na 15 minut do trouby, kterou jste rozpálili na 180 stupňů Celsia. Podávejte s vařenou rýží, případně posypané koriandrem.
Máte velkou úrodu a už nevíte co s nimi ještě vymyslet? Připravte si džem ze žlutých paprik.