Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nenapadá vás žádná jiná letní večeře z paprik kromě leča? Nezoufejte, inspiraci najdete v dnešním receptu na omáčku z červených paprik.

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 ks cibule
  • 2 ks paprik
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 150 ml zakysané smetany
  • 700 ml hovězího vývaru
  • 400 g rýže
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa očistěte, osolte, opepřete a dochuťte grilovacím kořením. Rozpalte pánev s kapkou oleje a prsa na ní po dvou minutách z každé strany zprudka orestujte.

02.

Maso dejte stranou do pekáčku a do pánve vhoďte nahrubo nakrájenou cibuli. Když je cibule dozlatova, přidejte kostičky paprik, zalijte trochou vody, vylaďte protlakem a nechte dvě minuty prohřát. Základ pak zalijte vývarem a vařte pod pokličkou asi 15 minut.

03.

Paprikovou směs zahustěte smetanou a rozmixujte ji ponorným mixérem. Omáčkou přelijte kuřecí maso v pekáčku a vložte na 15 minut do trouby, kterou jste rozpálili na 180 stupňů Celsia. Podávejte s vařenou rýží, případně posypané koriandrem.

Máte velkou úrodu a už nevíte co s nimi ještě vymyslet? Připravte si džem ze žlutých paprik.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 002,25 kJ
Bílkoviny56,99 g
Tuky12,4 g
Sacharidy91,22 g
Sůl4,4 g
SAFA6,25 g
Vláknina3,76 g
Cukry7,96 g
Související témata:

Načítám