Článek
Postup
Krok 1: Rýži nasypte do hrnce a zalijte ji mlékem a kokosovým mlékem. Přiveďte k varu a uvařte rýži doměkka.
Krok 2: Když je rýže hotová, přidejte vanilkový cukr a kardamom a promíchejte. Celou směs nechte vychladnout.
Krok 3: Poté do směsi dejte dvě rozšlehaná vajíčka a důkladně promíchejte.
Krok 4: Formy na muffiny nebo malé zapékací misky vymažte máslem a vysypte strouhaným kokosem, rýži rozdělte do formiček a dejte péct na 175 °C na 25 minut.
Krok 5: Zatímco se pudink peče, očistěte mango, odstraňte pecku a nakrájejte ho na kostičky.
Krok 6: Kostky vložte do mixéru, vlijte šťávu z limetky a rozmixujte na jemnou kaši.
Krok 7: Rýžový pudink vyklepněte z formy a podávejte přelitý omáčkou z manga. Vynikající je studený i teplý.