Hlavní obsah

Rýžový pudink s exotickou omáčkou

Hodnocení:
(3)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
45 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Milujete rýži, ale rýžový nákyp vás už nebaví? Vyzkoušejte dokonalý rýžový pudink vyladěný mangovou omáčkou. Věřte, že tímto exotickým dezertem dostanete každého!

Ingredience pro:
4 porce
  • 120 g rýže arborio
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 0.3 lžičky celého kardamomu
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 2 manga
  • 1 limetka
Článek

Postup

Krok 1: Rýži nasypte do hrnce a zalijte ji mlékem a kokosovým mlékem. Přiveďte k varu a uvařte rýži doměkka.

Krok 2: Když je rýže hotová, přidejte vanilkový cukr a kardamom a promíchejte. Celou směs nechte vychladnout.

Krok 3: Poté do směsi dejte dvě rozšlehaná vajíčka a důkladně promíchejte.

Krok 4: Formy na muffiny nebo malé zapékací misky vymažte máslem a vysypte strouhaným kokosem, rýži rozdělte do formiček a dejte péct na 175 °C na 25 minut.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 6: Kostky vložte do mixéru, vlijte šťávu z limetky a rozmixujte na jemnou kaši.

Krok 7: Rýžový pudink vyklepněte z formy a podávejte přelitý omáčkou z manga. Vynikající je studený i teplý.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek