Hlavní obsah
4,0
(3)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Milujete rýži, ale rýžový nákyp vás už nebaví? Vyzkoušejte dokonalý rýžový pudink vyladěný mangovou omáčkou. Věřte, že tímto exotickým dezertem dostanete každého!

45 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 120 g rýže arborio
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • 0,3 lžičky celého kardamomu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce kokosu
  • 2 ks manga
  • 1 ks limetky
Článek

Postup

01.

Rýži nasypte do hrnce a zalijte ji mlékem a kokosovým mlékem. Přiveďte k varu a uvařte rýži doměkka.

02.

Když je rýže hotová, přidejte vanilkový cukr a kardamom a promíchejte. Celou směs nechte vychladnout.

03.

Poté do směsi dejte dvě rozšlehaná vajíčka a důkladně promíchejte.

04.

Formy na muffiny nebo malé zapékací misky vymažte máslem a vysypte strouhaným kokosem, rýži rozdělte do formiček a dejte péct na 175 °C na 25 minut.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

06.

Kostky vložte do mixéru, vlijte šťávu z limetky a rozmixujte na jemnou kaši.

07.

Rýžový pudink vyklepněte z formy a podávejte přelitý omáčkou z manga. Vynikající je studený i teplý.

Reklama

Související témata:

Načítám