Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Sladký závin s jablky a cukrem patří ke klasice, ale znáte taky ten slaný, vykouzlený z domácích zásob?

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 záviny
Těsto
  • 2 balíčky listového těsta
Šunková náplň
  • 200 g šunky
  • 300 g sýru eidam
  • 1 ks vejce
Klobásová náplň
  • 1 ks klobásy
  • 1 pytlík kysaného zelí
Článek

Postup

01.

Rozválejte listové těsto na dvě placky tak, aby se vešly délkou na pekáč a potřete je kečupem.

02.

Do prostřední třetiny jedné placky naskládejte na kostičky nakrájenou šunku, na kostičky nebo nahrubo nastrouhaný sýr a nakonec vajíčko, buď vařené natvrdo a nakrájené na čtvrtky, nebo míchané. Náplň zakryjte tím, že překlopíte krajní volné třetiny těsta a případně ještě posypete strouhaným sýrem. Dejte péct, dokud těsto nezezlátne a sýr na povrchu se nezapeče.

03.

Druhou placku naplňte klobásou a kysaným zelím, dále postupujte stejně.

A jak dělaly slaný štrúdl naše babičky? Připravte si bramborový závin s uzeným masem.

Reklama

Související témata:

Načítám