Hlavní obsah

Slaný štrúdl „co dům dá“

Hodnocení:
(0)
Foto: Ondřej Kroutil
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Sladký závin s jablky a cukrem patří ke klasice, Ale znáte taky ten slaný, vykouzlený z domácích zásob?

Ingredience pro:
2 záviny
Těsto
  • 2 listová těsta
Šunková náplň
  • 200 g šunky
  • 300 g sýru eidam
  • 1 vejce
Klobásová náplň
  • 1 klobása
  • 1 kysané zelí
Článek

Postup

Krok 1: Rozválejte listové těsto na dvě placky tak, aby se vešly délkou na pekáč a potřete je kečupem.

Krok 2: Do prostřední třetiny jedné placky naskládejte na kostičky nakrájenou šunku, na kostičky nebo nahrubo nastrouhaný sýr a nakonec vajíčko, buď vařené natvrdo a nakrájené na čtvrtky, nebo míchané. Náplň zakryjte tím, že překlopíte krajní volné třetiny těsta a případně ještě posypete strouhaným sýrem. Dejte péct, dokud těsto nezezlátne a sýr na povrchu se nezapeče.

Krok 3: Druhou placku naplňte klobásou a kysaným zelím, dále postupujte stejně.

A jak dělaly slaný štrúdl naše babičky? Připravte si bramborový závin s uzeným masem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama