Hlavní obsah

Slaný štrúdl se žampiony a klobásou

Hodnocení:
(32)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Slané štrúdly jsou skvělý způsob, jak udělat rychlou a originální večeři, svačinu na cesty nebo nenáročné pohoštění na party. Zkuste třeba tuhle jednoduchou náplň s žampiony a klobásou. Podle toho, jakou klobásu zvolíte, může být klidně pikantnější, nebo naopak krásně jemná.

Ingredience pro:
1 štrúdl
  • 1 cibule
  • 1 klobása
  • 200 g rostlinného oleje
  • 200 g žampionů
  • sůl a pepř
  • tymián
  • 1 balení vyváleného listového těsta
  • 1 vejce na potření
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte nahrubo, klobásu na půlkolečka. Ideální jsou tzv. polosuché klobásy. Můžete použít jemnou šunkovou stejně jako pikantní paprikovou záleží jen na vás. V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte cibuli s klobásou a opékejte. Žampiony nakrájejte na plátky a přidejte do pánve. Podle chuti (a slanosti klobásy) přidejte sůl, pepř a trochu tymiánu. Restujte, dokud nejsou žampiony hotové. Nechte chvíli vychladnout.

Krok 2: Mezitím troubu rozehřejte na 200 °C. Rozbalte vyválené listové těsto, položte je i s pečicím papírem na plech a doprostřed po celé délce rozprostřete zchladlou žampionovou směs. Pokud by byla příliš horká, těsto by rozpustila! Štrúdl zabalte překlopením krajů do středu a prostým přehnutím a zamáčknutím uzavřete i konce. 

Krok 3: Celý štrúdl potřete prošlehaným vejcem a vložte do trouby. Pečte asi 25 minut dozlatova. Podávat můžete i hned po vyndání nebo klidně i studený.

Jaké slané náplně vedou u vás doma?

ynezorPumanzeSaNyknalC
28. 11. 2018

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.