Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: krolikova, Shutterstock.com

Foto: krolikova, Shutterstock.com

Omáčku z červených paprik s kari a klobásou podávejte k bílému masu jako je kuře, krůta, telecí nebo ke grilovacím klobáskám.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 lžíce mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g červených kapií
  • 1 ks cibule
  • 1 ks klobásy
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 5 dl vody
Článek

Postup

01.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na malé kousky pak nakrájejte také papriku a klobásu. Vše smíchejte a na troše rozehřátého oleje krátce orestujte. 

02.

Mezitím ve smetaně rozmíchejte mouku, přidejte kari koření a petrželku. Tuto směs přilijte na pánev k již orestované směsi, promíchejte a zřeďte  vodou. 

03.

Omáčku ještě asi 15 minut povařte a poté ji podávejte ke grilovaným klobásám nebo ke kuřecímu masu.

Načítám