Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Těstoviny s lososem a smetanou jsou oblíbenou kombinací. Udělejte je s citronovou omáčkou s bílým vínem a do omáčky přidejte sladký hrášek.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g špaget
    1
    3
  • 1 ks cibule
  • 100 g mraženého hrášku
  • 100 ml bílého suchého vína
    12
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 300 g lososa
    4
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte v osolené vroucí vodě na skus. Steak z lososa osolte, opepřete a zprudka orestujte na olivovém oleji. 

02.

V druhé pánvi nechte zpěnit najemno nakrájenou cibulku, přidejte hrášek, vývar, smetanu, bílé víno a nastrouhanou citronovou kůru a omáčku nechte zredukovat a zhoustnout. 

03.

Dle chuti osolte a promíchejte ji s hotovými špagetami. Podávejte s kousky lososa a nasekanou hladkolistou petrželkou.

Načítám