Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Griotku si nemusíte užívat jen v tekutém stavu. Výborně se hodí také do moučníků. Vyzkoušejte náš recept.

10 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 3 ks vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 80 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 lžíce kakaa
  • 300 ml mléka
Krém
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 50 g cukru krupice
  • 1/2 l mléka
  • 200 g másla
  • 30 ml griotky
Poleva
  • 150 g mléčné čokolády
  • 1 lžíce rostlinného tuku
Článek

Postup

01.

Oddělte žloutky od bílků, žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé nadýchané pěny. Mouku promíchejte s kakaem a práškem do pečiva. Do pěny postupně přidávejte střídavě sníh z bílků a směs s moukou. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 stupních Celsia zhruba 10 minut.

02.

Pudink uvařte v uvedeném množství mléka a cukru a nechte ho zcela vychladnout. Až poté ho vyšlehejte s lehce povoleným máslem (nesmí být prochladlé z lednice) a griotkou.

03.

Piškot rozřízněte na 4 stejné pruhy, tři z nich potřete griotkou a pomažte krémem. Naskládejte pláty na sebe, navrch přijde plát bez krému. Ten polijte čokoládou rozpuštěnou s rostlinným tukem, nechte vychladit a můžete mlsat.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie17 354,96 kJ
Bílkoviny71,69 g
Tuky260,06 g
Sacharidy380,86 g
Sůl1,78 g
SAFA139,76 g
Vláknina14,98 g
Cukry262,86 g
Související témata:

Načítám