Článek
Postup
01.
Oddělte žloutky od bílků, žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé nadýchané pěny. Mouku promíchejte s kakaem a práškem do pečiva. Do pěny postupně přidávejte střídavě sníh z bílků a směs s moukou. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 stupních Celsia zhruba 10 minut.
02.
Pudink uvařte v uvedeném množství mléka a cukru a nechte ho zcela vychladnout. Až poté ho vyšlehejte s lehce povoleným máslem (nesmí být prochladlé z lednice) a griotkou.
03.
Piškot rozřízněte na 4 stejné pruhy, tři z nich potřete griotkou a pomažte krémem. Naskládejte pláty na sebe, navrch přijde plát bez krému. Ten polijte čokoládou rozpuštěnou s rostlinným tukem, nechte vychladit a můžete mlsat.