Hlavní obsah

Šokující výzkum: Ženy milují sex s ex!

Foto: thinkstock

Scházení se po rozchodu... je to dobře, nebo špatně?Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový výzkum ukazuje, že téměř polovina svobodných žen spí se svými partnery i po rozchodu. Proč je milování s ex tak lákavé? A mají to muži taky tak?

Článek

30. října mají v Americe i Velké Británii zvláštní den nazvaný National Text Your Ex Day neboli čas, kdy si „beztrestně“ můžete po sms vzpomenout na svoje bývalé partnery. Obsah textové zprávy může vypovídat třeba o tom, že na sebe stále myslíte. U příležitosti tohoto dne seznamovací portál SeekingArrangment uspořádal výzkum, jehož výsledky ukázaly, že 42 % žen se ke svým bývalým partnerům vrací kvůli sexu, a to i když už randí s jinými (asi síla zvyku). Dalším 31 procentům žen byla myšlenka, že by se s nimi chtěl bývalý partner i nadále intimně stýkat, příjemná.

Muži o „nebožkách“ sní taky

Nejsou to ale jenom ženy, které se rády vrací do minulosti. Téměř všichni ze 47 % mužů, kteří se po rozchodu vyspali se svými expartnerkami, uvedlo, že hlavním důvodem byla absence fyzické intimnosti, žádné city. Dvacet osm procent mužů se nechalo slyšet, že sex je nadějí, jak získat partnerku zpět. Dvacet šest procent žen a jen o jedno procento méně mužů přiznává, že za všechno může alkohol. Nebýt jeho, k žádnému telefonickému kontaktu ani sexu by nedošlo. (Tak hlavně pozor na lechtivé zprávy o silvestrovské noci.)

Past? Sociální sítě!

Čili telefon zahodit, nechodit na známá místa, nepopíjet, nevzpomínat. Jenže co když na komunitních portálech jsou vaši přátelé i jeho přátelé? Sociální sítě jsou rovněž podhoubím pro nepravosti s bývalými! Na Facebooku či Twitteru se prý v noci potkává 22 % žen a 19 % mužů. Že by střetu s ex nebylo vyhnutí?

Foto: thinkstock

Svého ex znáte do detailů. A když není nikdo jiný ve hře...?Foto: thinkstock

Proč sex s ex není dobrý nápad?

Nikki Howarth, jedna z dotazovaných dam, uvedla: „Je to něco, co většina žen udělá. Nejdřív říkají, že už se k bývalému nikdy nevrátí, ale pak zjistí, že je to obtížné, když jsou blízko k muži, se kterým je pojí hodně věcí.“ A když k sexu dojde, co následuje? „Milování s bývalými vede jen k většímu trápení, protože není šance, že by vztah v dlouhodobém horizontu fungoval bez problémů, byť kvůli sexu,“ říká Nikky, podle které si přece jen jeden z páru dělá naděje na obnovu partnerství.

Zároveň dodává, že je sice riskantní pouštět si do postele svého bývalého, ovšem nic špatného na tom nevidí, pokud se pár rozešel v dobrém. „Jestli nikdo nikoho nezranil, může být sex s ex docela zábava, zvlášť když po ruce není nikdo, kdo by tu postel aspoň na chvíli zahřál.“

Opačný názor má Lenka Černá, kouč partnerských vztahů: „Já osobně lidem doporučuji nejen spolu nespat, ale ideálně ani nebýt v kontaktu. Pokud víme, že se k sobě nehodíme anebo ve vztahu být nechceme, kontaktem si ubližujeme. A sexem samozřejmě ještě víc,“ varuje.

Je zkrátka pravdou, že sex s bývalými partnery je lákadlo s rizikem, kterému ne každý dokáže odolat.

A co vy? Riskli jste sex po rozchodu?

Reklama

Načítám