Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Archiv Redakce

Foto: Archiv Redakce

Aktualizováno

Vepřové medailonky jsou oblíbené snad v každé kuchyni. Co si je upravit na trošku jiný způsob s vínem a špagetami. Přijde vám to jako zvláštní kombinace? Je výborná. Vyzkoušejte s námi!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml červeného vína
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 600 g vepřové panenky
  • 4 ks rajčat
  • 1 lžíce čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte v osolené vroucí vodě na skus, sceďte je a dejte stranou. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, panenku na kousky. V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém česnek a maso asi minutu zprudka restujte. Opatrně zalijte vínem, přidejte pokrájená rajčata, italské bylinky a cukr, osolte, opepřete a 15 minut duste pod pokličkou. Poté promíchejte s uvařenými špagetami.

Reklama

Načítám