Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Hledáte tip na prima salát k večeři? Tady je! Stačí ho doplnit křupavou bagetkou a sklenkou vína.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks avokáda
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 balení baby špenátu
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks žluté papriky
  • 200 g anglické slaniny
Článek

Postup

01.

Slaninu (plátky) nakrájejte na menší kousky, zprudka orestujte na trošce oleje a dejte stranou.

02.

Špenát pokrájejte a vložte do hlubší mísy, ve které ho promíchejte s paprikami nakrájenými na kostičky, oloupanou cibulí nakrájenou na půlkolečka a na kousky nakrájeným avokádem. 

03.

Nyní do všeho vmíchejte hořčici a slaninu, kterou přidejte rovnou z pánve i s vypečeným tukem, vše spolu dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

Reklama

Načítám