Hlavní obsah

Šperk, který nikdo jiný nemá? Vyrobte si ho podle našeho návodu!

Foto: Martin Římánek

Výrobu luxusního prstýnku nebo přívěsku zvládne každýFoto: Martin Římánek

Reklama

Můžete doslova zazářit. Pomohou vám v tom originální šperky, které vás naučíme vyrábět velmi jednoduchou technikou. Dáte přednost prstýnku, náušnicím, nebo přívěsku?

Článek

„Práce s dvousložkovou epoxidovou hmotou, potřebnými komponenty i kamínky je velmi snadná, takže ji zvládnou i děti,“ říká Darí Fejtková z Korálkové školy, která nám tuto metodu představila. Její slova dokládá i naše video, na které se můžete podívat zde.

Jak jsme si mohli vyzkoušet na vlastní kůži, nejnáročnější částí celé výroby je promíchání dvou složek hmoty a pak její pečlivé uhlazení do požadovaného tvaru. Pokud tuhle část překonáte, pak je zbytek opravdu spíš zábavný než náročný na zručnost. Takže se ničeho nebojte a pusťte se do toho. Vše potřebné můžete koupit i přes internet ve speciálních e-shopech s korálky.

Znáte podobně snadnou metodu na výrobu šperků? Napište nám o ní a přidejte fotografie výrobků, které jste díky ní vyrobili, sem, do velké galerie plné nápadů. Pokud potřebujete další inspiraci, podívejte se na video Originální šperk? Vyrobte si krásný prstýnek!.

Reklama

Načítám