Hlavní obsah

Splněný sen jedné mámy, navíc učitelky: školy Sofia School

Foto: Mateřská škola a základní škola Sofia School

Česko-anglická mateřská škola i základní škola Sofia School Foto: Mateřská škola a základní škola Sofia School

Mámy mají své vlastní životní sny a navíc sní o úspěších svých dětí. Daně Svobodové se oba její sny splnily, i když cesta k nim nebyla vůbec jednoduchá. Dnes provozuje česko-anglické mateřské školy i základní školu a středisko volnočasových aktivit. Ale na začátku bylo hledání vhodné školy pro syna. To dobře zná většina matek, kterým na vzdělání dítěte záleží.

Článek

Jsem učitelka, češtinářka. Vždycky jsem ale věděla, že chci učit jinak, s radostí z učení. Byla jsem rebel ve svém učitelském povolání.

Až studium hlubší psychologie mi ukázalo cestu. Vždyť všechno, dobré i zlé, co vnímáme v předškolním věku, se nám ukládá hluboko do mysli a navždy to v ní zůstane. Proces učení nastává později, kolem 7–8 let. Jednoduše řečeno, co dáme dětem v tomto věku, z toho těží celý život. Jak prostá filozofie! Proto jsem založila Sofia School, kam je pořád možné přihlásit své dítě.

Měla jsem velmi zvídavého a nadaného syna. Ve škole se mu smáli, prý je chytrý jak rádio a poučuje. On chtěl jen sdělit ostatním, co zná. Řešila jsem situaci, kterou zná mnoho matek. Chtěla jsem ho dát do takové školy, která by respektovala jeho nadání a rozvíjela ho. Povedlo se to.

Foto: Mateřská škola a základní škola Sofia School

30 kroužků pro kluky i holky přímo v budověFoto: Mateřská škola a základní škola Sofia School

Ale co se životním snem?

Založila jsem nejdříve jednu mateřskou česko-anglickou školku, posléze druhou. Spokojenost dětí i rodičů mi dávala odvahu jít dál. Jeden pokus o založení školy se nezdařil. Padly všechny úspory a zůstala jen hořkost.

Foto: Mateřská škola a základní škola Sofia School

Cíl je děti připravit na další kvalitní studium, navíc i v angličtiněFoto: Mateřská škola a základní škola Sofia School

Vše se děje, jak má… tomuto rčení opravdu věřím!

Sen se plnil, v Jirnech u Prahy vznikla vedle mateřské i česko-anglická základní škola Sofia School, jejímž cílem je děti připravit na další kvalitní studium, navíc i v angličtině.

Už od první třídy máme 4 hodiny angličtiny týdně a některé předměty jen v angličtině. Kdo neumí, doučíme ho, jsme na to připraveni. To není překážka v přijetí. Předpokladem našeho úspěchu je tým skvělých lidí, kteří uplatňují moderní výukové metody. Žáci jsou vedeni k hledání řešení, souvislostí, k rozhodování, vyjadřování svých názorů i naslouchání druhým. Vedeme děti k empatii, zdravé morálce, respektování sebe i ostatních. Vytváříme takové prostředí, aby učení bylo jednou velkou radostí a úspěchem. Ten nás posouvá dál. Dítě i rodič jsou našimi partnery.

Bavíme se projekty, přestávky trávíme na zahradě nebo v tělocvičně, pěstujeme zeleninu, škola v přírodě je plaveckým výcvikem. Zlatým hřebem je nabídka 30 kroužků pro kluky i holky přímo v budově. Namátkou šperkařství, klavír, lego kroužek, Nerf liga, street dance, MTV dance, stolní tenis, fotbal, florbal, španělština, tabata, výtvarné tvoření….prostě, každý si najde to své.

Od první třídy máme 4 hodiny angličtiny týdně a některé předměty jen v angličtiněVideo: Mateřská škola a základní škola Sofia School

Splněné sny?

Ano, základka i školka fungují. A můj syn? Studuje na anglické univerzitě. Jsem pyšná máma! Dnes vím, že jít za svým snem mělo smysl. Třeba školami splním sny i ostatních matek. Je možné se přihlásit kdykoli, i v průběhu školního roku.

Reklama

Načítám