Hlavní obsah

Správná tepelná izolace uspoří a zajistí zdravé bydlení

Co musí umět dobrá, a hlavně zdravá izolace? Jako první vás asi napadne úspora nákladů za vytápění – tedy vytvoření tepelné pohody v zimních měsících. Dobrá izolace musí ale také umět odolat letním horkům a efektivně se vypořádat s vlhkostí a zabránit tak tvorbě plísní.

Článek

Investice do kvality se vyplatí. O zdraví celé rodiny snad ani nemluvě. Navíc šetřit při zateplování domu nebo bytu se může ošklivě vymstít. V nejlepším případě nesplní vaše očekávání v podobě malých úspor za vytápění, v tom horším případě vytvoří z vašeho domova nepříjemné místo plné nezdravých plísní. Pokud s ničím takovým nechcete mít starosti, vezměte do úvahy všechny argumenty. Co takhle to zkusit s celulózou? Celulózová izolace se vyrábí z rozvlákněného dřevitého papíru. Jedná se o zdravotně nezávadný a ekologický materiál, a přestože je vyrobena z papíru, ohně, myší, hub ani plísní se bát nemusíte. K tomu jsou určeny speciální příměsi.

Foukanou izolací lze zateplit jakýkoliv dům či prostor včetně novostavby

Stop alergiím a astmatu!

Při rekonstrukci i výstavbě nového domu je třeba si uvědomit jednu věc. Domácnost je živý organismus, který produkuje velké množství vlhkosti. Pokud takovou vlhkost zabalíte do neprodyšné tepelné izolace, koledujete si o vytvoření plísní, které z vašeho domova udělají všechno možné, jen ne zdravé místo pro život. Speciálně dětem a lidem trpícím alergiemi a astmatem se v takovém domě nebo bytě nebude vůbec dařit. Naproti tomu tepelná celulózová izolace umožní domu přirozeně a účinně vlhkost odvětrat, a plíseň nebude mít šanci.

Celulóza umí hospodařit s teplem

Tak zvanou tepelnou vodivost, která udává, jak rychle se teplo dostane z interiéru do exteriéru, má celulóza podobnou jako jiné materiály. V čem ale výrazně vyniká, je schopnost akumulace tepla, kterou má až dvakrát lepší. Proto zajistí v interiéru stabilnější teplotu jak v zimě, tak i v létě. I to je důvod, proč je celulóza vhodná pro zateplování podkroví nebo domů, jako jsou moderní dřevostavby, které ve své konstrukci nemají cihly a tepelná izolace je tak jediný adept pro akumulaci tepla.

Foukaná celulózová izolace má kromě výborných tepelně-izolačních vlastností tu výhodu, že bez problémů vyplní sebemenší skulinu. Navíc cena aplikace, například Climatizer Plus, je v ceně materiálu

Investice do zdraví se vyplatí vždy

Úspora na vytápění, při celkovém zateplení stěn, střechy a výměně oken, činí až 60 %. Je samozřejmě těžké určit přesný čas, kdy začne zateplení vydělávat, protože ceny energií neustále rostou. Obecně lze ale říct, že návratnost zateplení celulózovou izolací bude v horizontu od 3 let v závislosti na tloušťce izolace a míře zateplení konkrétního domu. V případě porovnávání ceny celulózové izolace a jejích konkurentů stojí za zmínku, že cena aplikace (foukání) je zahrnuta v ceně materiálu (izolace). Například výrobce celulózové tepelné izolace Climatizer Plus věří svému produktu natolik, že poskytuje na izolaci záruku 20 let.

Potřebujete další informace? Navštivte www.izolujzdrave.cz

Reklama

Načítám