Hlavní obsah

Super letní účesy krok za krokem

Foto: Mia Mirrelli

Michal Zelenka a jeho dílaFoto: Mia Mirrelli

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rády byste se v létě blýskly novým, efektním a přitom poměrně snadným účesem? Ve spolupráci s profesionálním kadeřníkem Michalem Zelenkou jsme pro vás připravili hned 3 tipy na úpravu vlasů, které zvládnete i samy doma bez pomoci kamarádky či partnera!

Článek

Jedete k moři? Vyrážíte na letní party? Nebo na někoho toužíte zapůsobit novým účesem? Vyzkoušejte jeden z našich letních stylingů! Schválně – vyhraje u vás ležérní cop, nenápadné vlnky, nebo snad culík ve tvaru mořské vlny?

Pár doporučení na začátek

  • V létě byste péči o vlasy rozhodně neměly zanedbávat. Sáhněte po specializované kosmetice, která je přímo určena pro vlasy v letních horkých dnech (více o tom, jak si v létě nezničit vlasy, najdete zde).
  • V případě, že se koupete v moři, raději si vlasy umývejte šamponem po každém příchodu na hotelový pokoj. Sůl totiž působí jako přirozený odbarvovač.
  • Nepodceňujte ochranu vlasů. Noste klobouky nebo šátky. Pokud jste si spálily kůži, je to signál, že jste spálily i vlasy!

Nedbalý rybí cop

Naše první modelka Katka se pyšní dlouhými jemnými vlasy v přírodním měděném odstínu. Kadeřník Michal Zelenka z pražského salonu Studio Real se proto rozhodl jejich délky využít a zapletl Katčiny vlasy v rybí cop. Nejprve je umyl, ošetřil a pomocí kartáčového hřebenu a fénu je důkladně vysušil. Dával si opravdu načas. „Kdybych je pouze zlehka vysušil fénem, nedržely by tvar a nebyly by tak lesklé,“ vysvětluje kadeřník.

Foto: Mia Mirrelli

Vlasy je nejprve nutné důkladně vysušit a učesatFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Culík stáhněte do stranyFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Rybí cop se opravdu plete jen ze dvou pramenůFoto: Mia Mirrelli

Prameny vlasů nejprve stáhl do culíku k jedné straně a zafixoval je gumičkou. Poté rozdělil culík na dvě části. Z pravého pramenu oddělil prsty zhruba polovinu (z vnější strany) a tu překřížil přes levý pramen a připojil ho k němu. Obdobně pokračoval i z druhé strany – tentokrát z pramenu v levé ruce oddělil část a překřížil ji před pravým pramenem vlasů. Upletený cop na konci přichytil opět gumičkou.

Foto: Mia Mirrelli

Konec upevněte gumičkouFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Jednotlivé pramínky zlehka vytahejteFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Gumičky zamaskujte pramínky vlasůFoto: Mia Mirrelli

A teď přichází na řadu kouzlo! Michal začal cop úmyslně trochu „ničit“. Od konce z něj mírně popotahoval části pramínků! Postupoval však opatrně, tak aby celkovou strukturu copu neporušil. Výsledek pak zaváněl kýženým nádechem nedbalé elegance! Pak už stačilo jen gumičky u hlavy a na konci překrýt pramínky vlasů, zachytit vlásenkou, přelakovat, případně použít křišťálový lesk a bylo to! Hotovoza pár minut.

Foto: Mia Mirrelli

Nedbalý rybí cop můžete případně sepnout i do drdoluFoto: Mia Mirrelli

Mořská vlnka pro Ingrid

Druhou modelkou se na okamžik stala dcera naší editorky Sabiny Ingrid. Může se pyšnit velmi jemným dívčím obličejem. Právě z něj vycházel i kadeřník, a rozhodl se pro jednoduchý culík s efektní vlnou. Jak na něj?

Foto: Mia Mirrelli

Lokny účes provzdušníFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Vlny žehlička vykouzlí opravdu rychleFoto: Mia Mirrelli

Pro zdařilý výsledek si nejprve vezměte do ruky žehličku na vlasy. Pramen vlasů vždy obmotejte kolem žehličky ( jak na to se dozvíte ve videu zde), dokud nebudete mít kolem hlavy lokny. Lokny poté rozčešte, vlasům dodáte objem a přitom se pak dají krásně vytvarovat.

Foto: Mia Mirrelli

Vlasy na vršku hlavy oddělte sponkouFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Culík pečlivě upevněteFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Vrchními vlasy culík omotejteFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Vše zafixujte vlásenkamiFoto: Mia Mirrelli

Část vlasů na vršku hlavy oddělte sponou a ze zbytku vyčešte culík, který upevněte gumičkou. Odložený pramen z vršku hlavy poté volně omotejte kolem vytvořeného culíku a přichyťte ho vlásenkou.

Foto: Mia Mirrelli

Zbylý pramen vlasů uhlaďteFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Culík stočte a připevněteFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Pohled na vlnu zezaduFoto: Mia Mirrelli

Už zbývá jen vytvořit vlnu. Zbylé vlasy několikrát přejeďte hřebenem tak, aby držely u sebe, zatočte je směrem k čelu do menší vlny a připevněte je vlásenkami u kořene culíku. Pak stačí už jen lak, třpyt a je to!

Foto: Mia Mirrelli

Kouzelná vlna z jiného úhluFoto: Mia Mirrelli

Vrací se krepaté vlasy!

Pokud se vám předešlé dva účesy zdají příliš pracné, máme pro vás speciální tip! Do módy se totiž vrátily krepaté vlasy. V případě, že se vám tedy na dně skříně válí stará žehlička s krepovacím nástavcem, letos ji uplatníte!

Foto: Mia Mirrelli

Krepaté účesy jsou zpět!Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Trendy jsou velké kontrastyFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Účes vyladí lehké tupírováníFoto: Mia Mirrelli

„Trendy je opět vysoký kontrast, jako třetí jsem tedy zvolil kombinaci uhlazených vlasů a krepatých konečků,“ zdůvodňuje volbu Michal Zelenka. A postup? Vlasy nejprve vyhlaďte žehličkou na vlasy. Naopak třetinu délky vlasů odspoda upravte žehličkou s nástavcem na krepování. Konce zlehka dotupírujte, upevněte lakem na vlasy a účes modle nejnovějších trendů je na světě!

Foto: Mia Mirrelli

Prosté a přitom efektníFoto: Mia Mirrelli

Pokud vám dnešní inspirace nestačila, podívejte se do článků Drdoly 3x jinak. Vytvořte si je! nebo 3 letní účesy. Zn.: Super jednoduché!.

Vizáž: Janka Letková

Za spolupráci děkujeme Michalu Zelenkovi z pražského salonu Studio Real v Dřevné ulici.

Reklama

Související témata:

Načítám