Hlavní obsah

Super rychlá klasika: Božské domácí minikremrolky

Foto: Autorky

Foto: Autorky

Kremrole. To je dezert, který každý zná z cukráren. Nyní si ho ale můžete připravit i doma. Stačí vám na to jen čtyři ingredience.

Článek

Příprava minidezertů nemusí být v každém případě mravenčí práce. K tomu, abyste si přichystali domácí kremrolky, stačí jen pár minut času.

Minikremrolky

Na 60 minikremrolek budete potřebovat: 2 rozválená listová těsta, 2 bílky, 100 g moučkového cukru + na posypání, vejce na potření, případně máslo na pomazání trubiček

Postup: Listové těsto nakrájejte na šířku na centimetr silné pruhy. Drobné kovové trubičky obmotávejte šikmo těstem a postavte na plech vyložený pečicím papírem. Abyste měli jistotu, že se těsto nepřipeče, můžete trubičky potřít máslem. Plech vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte dozlatova. Trubičky nechte lehce zchladnout a poté stáhněte těsto dolů.

Bílky vlejte do nerezové mísy a postavte na hrnec s vroucí vodou. Nad parou vyšlehávejte pomocí šlehače sníh. Postupně zašlehávejte moučkový cukr. Když bude sníh pevný a teplý, sejměte mísu z hrnce. Krém dejte do sáčku s řezanou trubičkou a kremrolky naplňte. Posypte moučkovým cukrem.

Už běžíte pro listové těsto? :-)

Reklama

Související témata: