Hlavní obsah

Super účesy pro krátkovlásky

Foto: Thinkstock

Kratší sestřih vás omladíFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátké vlasy jsou pro kluky! Tak tohle už dávno není pravda, jsou oblíbené, sexy a vypadají mladistvě. Není ani pravda, že jsou mnohem méně variabilní pro česání než dlouhé. My vám dneska spolu s kadeřnicí Monikou Štětkovou dokážeme, že fantazii se u krátkých účesů meze nekladou!

Článek

Jdete na slavnostní večeři, máte super sestřih, ale chtěly byste ho nějak ozvláštnit? Postačí pár barevných pramínků, šikovné ruce vaše nebo vaší kamarádky a originální účes je na světě.

Střapaté klučičí sestřihy

To teď už několik let letí. Radikální sestřih známých módních ikon, jako je Posh Spice Victoria Beckham nebo Rihanna, sehrál v tom jistě určitou roli. Výhodou krátkého sestřihu je to, že vlasy lépe drží tvar, méně se mastí a to nejdůležitější: omladí vás o několik let! Je třeba si ovšem vybrat ten správný styl.

Neklaďte si překážky!

„Pokud hledáte vhodný účes na večer, předpokladem pro dobrý výsledek jsou čisté umyté vlasy, samozřejmě perfektně ostříhané,“ upozorňuje Monika Štětková z Xstyle Beauty. Pak už záleží na tom, kam se zrovna večer chystáte. Na hlavě lze vytvořit cokoli, od sportovní varianty přes elegantní až po totálně bláznivý look, a budete k tomu potřebovat jen minimální čas. Nebojte se použít květiny, barevné čelenky, sponky, gumičky nebo klipsy či šátky. Zatímco pomalu odcházejícímu létu vládnou květiny, na přicházející podzim to chce něco zemitějšího, třeba šátek nebo elegantně propletený pramínek z umělých vlasů. Do tmavých vlasů se nebojte dát i výraznější nepřirozené odstíny, které vlasy pozvednou a dodají jim originální finiš.

Inspirujte se v naší videoreportáži!

Bez stylingu ani ránu!

Přestože krátké vlasy lépe drží tvar, vyžadují delší čas pro jejich úpravu než dlouhé. Je třeba si s nimi pořádně pohrát. Výsledek ovšem za nějaký ten čas navíc určitě stojí.

S přípravky je to podobné jako u dlouhých vlasů. Před fénováním nebo žehlením je třeba na ně nanést ošetřující přípravek s termoochranou. Na krátkých vlasech také mnohem lépe vynikne lesk. Dnes si můžete vybrat z mnoha variant – ve spreji, gelový nebo olejové konzistence (s tím ale pozor, stačí vlasy jemně pohladit rukama, ve kterých jste rozetřely pár kapek, jinak mají tendenci ubírat na objemu.) Při výběru značek volte takové, které máte vyzkoušené, nebo se ptejte rovnou u kadeřnice. Bát se nemusíte ani třpytek. Seženete je ve spreji nebo v gelu (tam opět opatrně nanášet, hodí se spíš k rozpramínkování nebo zdůraznění některých partií účesu). Pokud vlasy tužíte nebo jakkoli fixujete, večer je potřeba je pořádně, ale hlavně opatrně pročesat. Ráno se pak vyplatí je před novou ondulací znovu umýt. Rozhodně je nefénujte neumyté, zbytky tužidel a laků by se k vlasům připekly a to by určitě nedělalo dobrotu.

Foto: Zbyněk Prokop

Je libo barevný pramínek?Foto: Zbyněk Prokop

Foto: Zbyněk ProkopSvětlý pramen účes oživíFoto: Zbyněk ProkopSportovní a zároveň elegantníKrátké vlasy: ano, či ne?

Pokud se vám naše variace na krátké vlasy zalíbily a zatoužily jste po podobném účesu, mějte na paměti, že i se všemi těmi výhodami, které krátké vlasy mají, nemusí každému slušet. Pro každý tvar obličeje existuje nějaká ta varianta. Krátké vlasy umí perfektně zvýraznit vaše přednosti v obličeji stejně jako neomaleně upozornit na veškeré nedostatky. Zvažte proto své rozhodnutí s rozmyslem a nechte si poradit od profesionálů. Každopádně se ale připravte na vítr v peněžence díky pořizování kvalitních stylingových přípravků, bez kterých se s krátkým sestřihem neobejdete!

Krásný vyfoukaný podzim, krátkovlásky!

Reklama

Související témata:

Načítám