Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Smetanová omáčka s těstovinami a spousta parmazánu vás nasytí. Jestli chcete těstoviny ještě vydatnější, přidejte navíc slaninu.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 100 g parmazánu
    7
  • 1 lžička soli
  • 250 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 plechovka sterilované kukuřice
  • 1 hrst čerstvých bylinek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijte ji smetanou a omáčku nechte zhoustnout. 

02.

Osolte, přidejte scezenou kukuřici a asi 2 lžíce nasekaných oblíbených bylinek. Prohřejte a promíchejte s těstovinami. Servírujte hustě posypané parmazánem.

Načítám