Hlavní obsah
Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Křupavá slanina se hodí snad ke všem jednohubkám! A ani tyhle s krémovým sýrem rozhodně nejsou výjimkou.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 240 g čerstvého krémového sýru
    7
  • 1 hrst čerstvé pažitky
  • 16 plátků světlého toastového chleba
    1
    7
  • 16 plátků anglické slaniny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z chleba odkrojte kůrky (po usušení z nich můžete udělat strouhanku), dlaní plátky trochu zmáčkněte o podložku, aby šly zarolovat a chléb se přitom nelámal, a každý potřete sýrem smíchaným s nasekanou pažitkou.

02.

Pevně zarolujte, rozpulte a jednotlivé ruličky zabalte do podélně rozpůlených plátků slaniny. Můžete ještě zpevnit párátkem a teď už pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.

Související témata:

Načítám