Hlavní obsah

Tarotový horoskop na leden: Býky čeká láska, Lvy problémy!

Foto: pink panda, Shutterstock.com

Foto: pink panda, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Člověku se tomu nechce věřit, ale nový rok je za rohem. Z roku 2018 zbývá posledních pár dnů a všichni nervózně očekávají, co přinese rok s devítkou na konci. Co předpovídají karty vašemu znamení?

Článek

První úplněk roku 2019 zazáří v druhé polovině ledna, konkrétně 21. 1., a měsíc bude stát ve znamení Lva. To je pro začátek roku vlastně docela příjemné, protože tento úplněk přinese dávku sebevědomí a spokojenosti se sebou samými. Pokud se jindy podceňujete, kolem tohoto data si najednou budete jistější v kramflecích, tak toho využijte! Pozor ale na zbytečné vztekání, nenechte si nikým a ničím zvednout tlak. Vaše srdce a obecně krevní oběh budou v této době křehké, tak ať na sebe něco nepřivoláte. A co má leden 2019 přímo pro vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.) 10 holí – Měsíc – 4 pentaklů

Někdy je potřeba uznat, že to, co je před vámi, je zkrátka příliš velké na to, abyste to zvládli. A právě v takové situaci se nacházíte. Stojíte před problémem, snažíte se ho obrátit snad i naruby, a přesto nemá vaše úsilí téměř žádný účinek. Je to taková lednová lekce od života – některé věci zkrátka člověk nezmění a musí je akceptovat. Někdy nejsou radikální změny na místě a v ničem nepomohou, vyplatí se prostě nechat čas, aby odvedl svou práci. Naučte se čekat, protože trpělivost je leckdy nejmocnější zbraní.

Býk (21. 4. – 21. 5.) rytíř pohárů – 3 meče – Císařovna

Pro Býky bude leden o novosti, zamilovanosti a poznávání druhého člověka. To, co se možná tváří jen jako hra, jako prchavý románek, se může vyvinout i v trvalý vztah. Teď jste nadšeni tou novostí a dobrodružstvím, které jsou spojeny se začátkem nové známosti. Ovšem pozor, pokud budete příliš lehkomyslní, nakonec z toho všeho vyjdete se zlomeným srdcem a raněnými city. Stačí mít na paměti jednu jedinou podmínku: buďte fér. Ať váš partner zkrátka ví, na čem je. Nevoďte ho za nos, a pokud vztahu nechcete přikládat důležitost, tak to prostě otevřeně řekněte.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Býci mají hvězdnou šanci se v lednu zamilovatFoto: nd3000, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) Milenci – král mečů – Vůz

Leden pro vás bude zavánět novou láskou či poblázněností. Ve vašem životě se pravděpodobně objevil někdo, kdo vás silně přitahuje, charismatická osobnost, se kterou se cítíte dobře a v bezpečí. Ačkoli si nejste jisti tím, zda je to vhodné, máte k ní vztah, který sami neumíte blíže určit. Mějte na paměti, že všechna omezení, o kterých si myslíte, že vám stojí v cestě, tvoříte vy sami. Leden by pro vás měl být lekcí toho, že jen vy sami jste pánem svého osudu a musíte se zkrátka rozhodnout, co vlastně chcete. Nikdo to za vás neudělá.

Rak (22. 6. – 22. 7.) Svět – Mírnost – Luna

Nový rok na vás padne jako těžká deka a vám bude chvíli trvat, než se vyhrabete z návalu deprese. Je čas otevřít oči a uvědomit si, že je všechno dokončeno a uzavřeno a před vámi je nepopsaná tabule, která čeká jen na vaše kroky a rozhodnutí. Za tím špatným udělejte tlustou čáru a už se k tomu ani v myšlenkách nevracejte. Jednejte na základě intuice a uvědomte si, že ne všechno je takové, jaké se zdá na první pohled, mnohé zůstává očím skryto. Vnímejte své okolí a věnujte dostatek pozornosti lidem kolem sebe. Vy, Raci, tohle umíte, využijte toho.

Lev (23. 7. – 22. 8.) 9 mečů – páže pohárů – 9 pentaklů

Jakkoli se na nový rok těšíte – což je u Lvů poměrně běžné, nezačne úplně jednoduše. Čeká na vás období plné stresu a nervozity. Snad to může být zkouškové období ve škole, snad povánoční nával práce. Důležité je, že se tomu nesmíte poddat – a ani jednat příliš agresivně. Přijímejte věci s klidem a otevřenou myslí a všechny problémy se vám budou řešit lépe. Brzy si již budete moci užívat klid a plody vlastní práce. Leden by pro vás měl být určitou lekcí skromnosti, tak ji přijměte s pokorou.

Foto: FS Stock, Shutterstock.com

Nejsou zvyklí na neúspěch, ale v lednu ho budou musel Lvi skousnoutFoto: FS Stock, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) 3 holí – Blázen – páže mečů

Leden Panny prostě milují, protože představuje šanci začít znovu s čistým stolem, příležitost znovu všechno zorganizovat a narýsovat plán. Stereotyp uplynulého roku skončil, na věc se jde jinak. Je však nutné nepřijímat všechno nové bez rozmyslu – mějte pořád zapnutou hlavu. Novota je atraktivní, ale podle toho, jak začnete, se bude všechno odvíjet dále. Volte tedy obezřetně, vyvarujte se lehkomyslnosti a lhostejnosti. Je také ten pravý čas zahledět se do sebe, přiznat si své problémy a vytáhnout je na světlo – lépe se pak řeší. Až budete ten pomyslný stůl uklízet, vezměte to opravdu důkladně, bude to úleva.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) 6 pentaklů – 7 pohárů – rytíř holí

Snad ještě vlivem Vánoc budete i na začátku nového roku toužit po stabilním zázemí a přítomnosti svých blízkých. Tohle puzení poslechněte. Budou pro vás více než důležití a podpoří vás i v těžších chvílích, které byste bez nich nejspíš nezvládli. A také vás vrátí do reality, pokud z ní příliš utečete do krajin snění a fantazírování. Je důležité si ujasnit, čeho dosáhnout můžete, co je reálné, a co už je mimo vaše schopnosti. Je potřeba přestat si lakovat věci narůžovo a zkrátka objektivně zhodnotit situaci, jedině tak najdete další cestu.

Štír (24. 10. – 22. 11.) páže holí – 10 mečů – 10 pohárů

Nový rok pro vás začne velmi příznivě, budete se cítit na vrcholku sil, leden zkrátka odstartujete naplno. To však nebude mít úplně dlouhé trvání, takže si úspěch užijte do sytosti, dokud trvá, radujte se z každého dne. V těch dalších přijdete na to, že někdy zkrátka nezbývá nic jiného než se něčeho vzdát. To, že jedna věc končí, znamená také, že jiná začíná, jakkoli to zní jako klišé. Neutápějte se v depresích a raději se těšte na to nové, co přijde. Příležitosti se na konci ledna zase jen pohrnou, jde o to přestát nepříznivé dny.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Start do nového roku Štírům vyjdeFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) Císařovna – eso pentaklů – 3 pentakly

Tato kombinace je vlastně pro leden jako stvořená – všechny karty tu mluví o nových začátcích a impulzech. S koncem loňského roku se vám zdárně podařilo ukončit jedno úspěšné období, s novým rokem pak vstupujete do dalšího, ještě mnohem lepšího. Samé pozitivní zprávy. Úspěch pocítíte jak po materiální, tak i po duchovní stránce, ani vaše vztahy nebudou nijak trpět. Leden bude prostě růžový, takže pokud věříte tomu, že „jak na Nový rok, tak po celý rok“, čeká vás v roce 2019 pořádná jízda.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) rytíř mečů – 10 holí – Blázen

Pokračujete i v novém roce dál svým zavedeným a osvědčeným tempem a nic vás nemůže vyvést z rovnováhy. Ano, 2019 je impulz, ale vy ho v lednu budete teprve spíše zvažovat než cokoli jiného. První měsíc nového roku by vás navíc měl naučit lépe se vyrovnat se svými chybami a přešlapy. Je v pořádku uznat, že se vám něco nepovedlo. Tím, že doznáte svou chybu, se posunete vpřed. Je nutno myslet hlavou a řídit se rozumem, empatie, ohleduplnost a vnímavost teď bohužel nejsou zcela na místě.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) 4 mečů – 8 mečů – královna holí

V lednu budete mít pomalejší start. Možná vás všechno to bláznění z konce roku tak nějak vyčerpalo a unavilo, že vám zkrátka na optimismus a úsměvy chybí energie. To se stává, a jediným řešením je ubrat plyn, na chvíli se stáhnout a párkrát se nadechnout, než se člověk vrátí do každodenního stresu a spěchu. Ačkoli se vám věci možná zdají černé, vězte, že je vidíte až příliš tragicky, není třeba si dělat vrásky. Nedostatek energie je pro vás, Vodnáře, sice netypický, ale jde jen o dočasnou situaci.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) Ďábel – 7 holí – Poustevník

Konec roku pro vás byl docela náročný, stres zkrátka Rybám nedělá dobře, takže měly pocit paniky a jakéhosi polapení. S lednem přichází šance se z bludného kruhu vymanit, musíte ji jen rozpoznat a nenechat odejít. Naslouchejte svému nitru a intuici, v těch tkví síla všech Ryb. Jakmile se jednou rozhodnete co dál, nenechte se zviklat, to taky moc dobře umíte. Jistě se najdou pokušitelé, kteří se budou snažit vaše rozhodnutí změnit, ale nedejte se. Stůjte si za svým, ač to pro vás není úplně typické.

Co od začátku roku čekáte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám