Hlavní obsah

Přivítejte Nový rok stylově: 3 skvělé čočkové recepty, které si zamilujete

Foto: Anastasia_Panait, Shutterstock.com

Foto: Anastasia_Panait, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omrzela vás už čočka nakyselo nebo klasická česká čočková polévka? Nezoufejte, máme pro vás tři opravdu voňavé a skvělé recepty!

Článek

Čočka patří mezi velmi oblíbené luštěniny v pořádném kusu světa, a není proto divu, že receptů na nejrůznější čočkové pokrmy je opravdu velká spousta.

Exotická dálava: indický dhál

Foto: zoryanchik, Shutterstock.com

Foto: zoryanchik, Shutterstock.com

Konzistencí je dhál něco mezi kaší, polévkou a pomazánkou – jeho hustota záleží jen na vás a každý si v něm najde to svoje. Stačí přidat trochu vody, nebo ji naopak ubrat. V tomhle receptu  je množství tak akorát na kaši.

Čočkový salát: zahřeje tělo i duši

Foto: larik_malasha, Shutterstock.com

Foto: larik_malasha, Shutterstock.com

Dalším z mnoha způsobů, jak si udělat novoroční čočku, je příprava teplého salátu. Co takhle doplnit čočku pečenou dýní a medovou zálivkou?

Španělsko: s masovými kuličkami

Foto: Elena Leya, Shutterstock.com

Foto: Elena Leya, Shutterstock.com

Čočková polévka může být zdravé a lehké jídlo. Co takhle ji tentokrát nezahustit, ale připravit ji v zeleninovém vývaru a přidat masové kuličky? Španělé tuhle svoji polévku milují! Recept na pravou sopa de lentejas con albóndigas si zamilujete.

Dáte si s námi?

Načítám