Hlavní obsah

Téma týdne: Nejhorší šéf? Vlastní máma

Foto: shutterstock.com

Máma se ukázala jako velmi náročný šéfFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se po škole rozhodujete vzít práci, máte jisté ideály o tom, jaké to tam bude a hlavně, chcete co nejdříve začít. Mnohdy kývnete i na nabídku, která se šeredně nevyplatí. To se stalo i Kamile, která přijala místo pod vedením vlastní mámy. To však nebylo to nejhorší, co ji mohlo potkat! Vy ostatní už dnes můžete psát na info@prozeny.cz na nové Téma týdne: Láska přes internet - dáváte jí šanci? Tři z vás dostanou 500 korun.

Článek

Ráda bych vám otevřela hlouběji tuto kapitolu v mém životě, a tak začnu tím, jak jsem konečně dodělala školu a pak nemohla půl roku najít práci. Když mi  v té době má matka nabídla, že mohu jít pracovat k nim do podniku, hned jsem po tom skočila.

Až později jsem si uvědomila, že šéfku mi bude dělat máma, a tudíž mě všechny kolegyně budou mírně nenávidět a myslet si, že jsem fracek, který bez mámy neudělá ani krok a bez její pomoci by mě už dávno vyrazili. Ale nastoupila jsem tam. S mámou jsme se často hádaly doma kvůli událostem v práci. Ona ze mě chtěla mít toho nejgeniálnějšího pracovníka, ale já byla pořád jen průměrná.

A co víc, byla jsem tak spokojená. I tak se mě máma snažila zdokonalovat tím, že mi neustále stála za zadkem a mluvila do všeho. Proto když za pár let odcházela do důchodu, měla jsem radost - konečně svoboda. Ale to jsem se zmýlila. Mámini kolegové, taky mí nadřízení, jako by na to čekali a postupně mě začali trhat na kusy jako supi.

Obviňovali mě ze všeho, i když jsem s tím neměla nic společného. A když už jsem něco zvrtala, tak jsem to dostala od nich jako nikdo jiný. To mi potvrdily i kolegyně, se kterými jsem se tam spřátelila. Dokonce jsem v práci i několikrát brečela, což bych nikdy jinak neudělala, protože nemám takové výlevy sama ráda, ale nemohla jsem si pomoct.

Za půl roku jsem do práce chodila s takovou hrůzou, co že si na mě dnes vymyslí, že si to neumíte představit. I o víkendech jsem přemýšlela, jestli jsem vše dělala v práci tak, jak jsem měla, což mě jenom víc a  víc stresovalo a začalo mi být i špatně od žaludku. Rozhodla jsem se odejít. Teď se občas sejdu s holkama, co jsem s nimi pracovala, a ony mi vyprávějí, co je nového. A já si nemůžu své rozhodnutí o odchodu vynachválit.

Už teď můžete psát na nové téma o lásce přes internet. Myslíte si, že může fungovat? Zažila jste někdy něco takového? Seznámila jste se s partnerem přes internet? Pojďte nám povyprávět svůj příběh na info@prozeny.cz a vysloužit si honorář 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám