Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Knedlíky se zelím a uzeným jíme obvykle k obědu, ale pokud se nechcete jídlem odrovnat, udělejte menší porce a dejte si knedlo-zelo-vepřo jako malý teplý salát.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1,5 lžičky cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 1 hrst listové petržele
  • 5 ks housky
  • 1 dl mléka
  • 2 ks vejce
  • 30 g másla
  • 1 lžička soli
  • 600 g uzeného masa
  • 1 lžička octa 8%
Článek

Postup

01.

Oschlé žemle nakrájejte na kostky, pokropte mlékem, ve kterém jste rozmíchali vejce a rozpuštěné máslo a nechte je dobře nasáknout. Vše propracujeme do vláčného těsta, vložte do ubrousku potřeného máslem, zabalte, zavažte konce  provázkem a vařte necelou půlhodinu. 

02.

Zelí nakrouhejte, okmínujte, osolte a s trochou vody duste doměkka. Dochuťe cukrem a octem. Plátky uzeného masa (plece nebo krkovice) zprudka orestujte na oleji. 

03.

Na talířky servírujeme jedno kolečko knedlíku, malou naběračku zelí a navrch položte plátek uzeného masa. Ozdobte petrželkou.

Načítám