Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Do salátu s velkými těstovinovými mušlemi dejte různé zelené lupení i jedlý plevel a podávejte ho  jako předkrm nebo malý chod.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 trochu soli
  • 50 g parmazánu
  • 100 g mixu listových salátů
  • 150 g těstovin
  • 3 lžíce čerstvého hrášku
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Očištěnou cibuli a chilli papričku nakrájejte nadrobno a obojí v hlubší salátové míse lehce promíchejte s listy zeleného salátu a hráškem. 

02.

Přidejte vychladlé těstoviny, osolte, opepřete, zakápněte pořádně olivovým olejem a citronovou šťávou a ještě zlehka promíchejte. Servírujte se strouhaným parmazánem.

Načítám