Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Salát s ančovičkami a olivami posypte hojně chilli a pepřem a přidejte olivy plněné mandlemi nebo třeba černé olivy. Vždyť přece kdo ví o dobrém jídle víc než národy z jihu Evropy, kde jsou tyhle suroviny naprosto nepostradatelné.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g těstovin
    1
    3
  • 1 hrst listového salátu
  • 2 ks šalotky
  • 60 g ančoviček
  • 2 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře barevného mletého
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 20 ks oliv černých
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Listový salát očistěte a natrhejte na menší kousky. Šalotky oloupejte, nakrájejte na klínky nebo  čtvrtiny a v pánvi na troše olivového oleje orestujte do změknutí. 

02.

Vychladlé těstoviny opepřete, promíchejte s vinným octem a ančovičkami a s trochou oleje z ančoviček a dle chuti osolte. Na talíř je servírujte s restovanými šalotkami a olivami, posypané chilli kořením.

Co byste do salátu přidali vy?

Související témata:

Načítám