Hlavní obsah

Těstoviny s hořčičnou omáčkou

Hodnocení:
(2)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Hořčice a špenát? A ještě k tomu na těstoviny? Proč ne? Michal vám ukáže recept na výbornou hořčičnou omáčku se špenátem a pórkem. A k tomu si vyrobíme i vlastní domácí špaldové těstoviny.

Ingredience pro:
4 porce
Těstoviny
  • 200 g hrubé špaldové celozrnné krupice
  • 1 ks vejce
  • 1 ks žloutku
Omáčka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks pórku
  • 200 g baby špenátu
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 lžička hořčice
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Do misky dejte krupici, přidejte vejce, žloutek a těsto důkladně propracujte. Těsto tužší, ale to těsto na těstoviny bývá.

Krok 2: Vyválejte ho na tenkou placku (cca půl milimetru, když pod něj položíte ruku, měla by prosvítat), a tu nakrájejte na centimetrové proužky. Čerstvé těstoviny už máte prakticky hotové. Pak už je stačí vařit jen asi 3 minuty v osolené vodě!

Krok 3: Česnek nakrájejte na plátky a osmahněte na oleji. Přidejte pokrájený pórek, listy baby špenátu a míchejte asi 5 minut. Poté přidejte smetanu, hořčici a dochuťte solí a pepřem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama