Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Mleté maso s hráškem je báječná kombinace do těstovin. Masovou směs ochuťte oreganem a česnekem a těstoviny posypte výrazným sýrem.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 300 g vepřového mletého masa
  • 2 dl hovězího vývaru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 300 g mraženého hrášku
  • 1 trochu soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 ks cibule
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V pánvi na olivovém oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zaprašte paprikou a za stálého míchání krátce zarestujte. 

02.

Přidejte mleté maso, opečte ho a podlijte vývarem. Osolte, opepřete, ochuťte oreganem a asi 15 minut duste pod pokličkou. Nakonec vmíchejte hrášek a krátce prohřejte. 

03.

Směs promíchejte s těstovinami a podávejte posypané strouhaným sýrem.

Načítám