Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Masovou směs na těstoviny zkuste obohatit o cuketu a hrášek. Použijte klidně mražený nebo ho vyloupejte z čerstvých lusků.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 300 g mletého masa
  • 1 ks cukety
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 dl hovězího vývaru
  • 300 g čerstvého hrášku
  • 2 lžičky soli
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V pánvi na olivovém oleji nechte zesklovatět na tenká kolečka nakrájenou cibuli a cuketu, přidejte mleté maso a rajčatový protlak, osolte, opepřete a pěkně vše orestujte. 

02.

Podlijte vývarem a 15 minut duste pod pokličkou. Nakonec vmíchejte hrášek a promíchejte vše s těstovinami. Podávejte posypané hoblinkami parmazánu.

Načítám