Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vyzkoušejte uzené šproty. Oproti čerstvým rybám jsou běžně k dostání v oleji v konzervě nebo i vážené a jsou skvělé nejen do pomazánek.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 2 ks kořenové petržele
  • 100 ml smetany
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst listové petržele
  • 2 ks mrkve
  • 1/2 ks celeru
  • 1 hrst uzených šprotů
  • 2 plátky másla
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Uzené šproty rozdělte na kousky a zprudka orestujte na trošce olivového oleje. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus (1/4 hrnečku vody si nechte stranou). 

02.

V pánvi rozehřejte máslo, na kterém orestujte zeleninu dozlatova, přidejte trochu vody z těstovin a duste doměkka. Ke směsi přidejte smetanu, osolte a nechte provařit. Omáčku promíchejte s těstovinami, šproty a nasekanou petrželkou a podávejte.

Načítám