Hlavní obsah

Tílko přes rolák, košile okolo pasu. Letní oblečení můžete nosit i v zimě!

Foto: Svitlana Sokolova, shutterstock.com

Letní a zimní kousky se dají nápaditě kombinovatFoto: Svitlana Sokolova, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní outfity s letními kousky – zima už je dlouhá a vás nebaví nosit pořád totéž? Zapojte i tílka nebo lehké košile.

Článek

Móda je hra. A hrát si můžete i s kousky, které jste naposledy vyndaly ze skříně v srpnu. Samozřejmě nechceme, abyste ze samé nedočkavosti oblékly šaty a křiváky a hned ráno při cestě do práce nastydly, ale nechte se inspirovat, jak se dají letní věci zkombinovat se zimními.

Tílko přes tričko

V loňském roce se vrátilo vrstvení populární v devadesátých letech – zatímco tenkrát si teenageři brali trička s krátkým rukávem přes dlouhý rukáv, dnes můžete přes teplejší věci přehodit tílko. A to, i pokud teenager nejste :) Populární variantou je tílko přes jemný rolák. Pokud je máte navíc s krajkou, dodáte tomu korunu.

Foto: Archiv firmy

Úzká ramínka nemusí vypadat skvěle jen na holé kůži. Na foto: šaty, 699 Kč, tričko, 299 Kč, ZaraFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Nebojte se pod tílko vzít ani rolák. Na foto: tílko, 349 Kč, rolák, 399 Kč, ZaraFoto: Archiv firmy

Letní šaty přes kalhoty

V zimě není problém obléct si svetrové šaty a silnější punčocháče. Jak ale nosit průhledné rozevláté šaty, které jste si naposledy užívaly ve větru na pláži, když bylo třicet stupňů? Oblečte volné šaty přes džíny nebo jiné kalhoty.

I tady platí, pokud jsou šaty na ramínka nebo mají větší výstřih a mohlo by na vás táhnout, vezměte si pod ně například tričko s delším rukávem. Určitě je doplňte svetrem nebo mikinou, které sahají až ke stehnům.

Foto: Archiv firem

Letní šaty můžete spojit s kalhotami, výraznými botami a delším svetrem. Na foto (zleva): květované šaty, 999 Kč, bavlněný cardigan, 599 Kč, mikina, 499 Kč a boty 1599 Kč, vše Mango, elastické kalhoty H&M, 299 KčFoto: Archiv firem

Kratší kalhoty skoro jako sukně

Hitem loňského roku se staly tzv. cullotes – široké kalhoty do půlky lýtek. Zdánlivě neslušivý střih ukazuje, že víte, co se právě nosí, a při správné kombinaci vaší postavě rozhodně neuškodí. V zimě se dají skvěle zkombinovat třeba se silonkami, které mají na kotníku aplikaci, a se sportovními botami, které mohou být metalické, barevné i černé. :)

Foto: Archiv firem

Cullotes můžete vytáhnout i v zimě. Na foto (zleva): sametové cullotes Mango, 1299 Kč, punčocháče Gipsy, 279 Kč, (prodává Zoot)Foto: Archiv firem

Džínová bunda je stálice

Pokud máte kabát, pod který se vejde pět vrstev, proč by jedna z nich nemohla být vaše oblíbená džínová bunda nebo sako, které v létě nosíte jako vrstvu poslední? Navíc, když je poprvé uvidíte v kombinaci se zimním svetrem, budete z nich mít radost, jakoby byly nové. Vyzkoušeno.

Foto: Archiv firmy

Džínovou bundu si můžete vzít přes několik vrstev, a ještě na ni hodit kabát. Na foto: bunda, 999 Kč, dlouhá mikina, 699 Kč, kalhoty 349 Kč, vše H&MFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Pod velikou bundu nebo kabát se jarní sako nebo džíska vejdou. Na foto (zleva): delší bomber, 449 Kč, dlouhý kostkovaný kabát, 899 Kč, obojí BershkaFoto: Archiv firmy

Košile jako známka ležérnosti

Košili můžete obléknout rozepnutou přes tričko, ale taky z ní můžete udělat módní doplněk tím, že si ji jen uvážete okolo pasu. Budete vypadat super ležérně, a navíc si ochráníte bedra vrstvou navíc.

Foto: Archiv firem

Košili můžete v zimě nosit jako svršek, ale také ovázanou okolo pasu. Na foto (zleva): modrá pruhovaná košile Ichi, 710 Kč, (prodává Freshlabels), bavlněná košile Mango, 1299 KčFoto: Archiv firem

A jako se tahle móda líbí vám? Také vrstvíte, nebo jste zastánkyněmi klasických čistých módních stylů?

Reklama

Související témata:

Načítám