Hlavní obsah

To nejdůležitější, co muži chtějí od žen? Fyzická krása to není!

Foto: Profimedia

Víme, co sledují ženy i muži u svých potenciálních protějšků. Kritéria výběru jsou značně rozdílnáFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Musí být hodný a měl by mě mít rád.“ Je tohle typický požadavek svobodné ženy? Obvykle ano, ale seznam kritérií je mnohem delší. U všech. Dokonce i muži mají jasno, jaká žena je ta nej! A šokují!

Článek

Ještě před 25 lety bylo v Česku víc vdaných a ženatých. Respektive tato skupina lidí svým počtem válcovala menšinu – neprovdané a svobodné s počtem plus 1,3 milionu. Ale kdeže loňské sněhy jsou! Teď už je všechno jinak!

Podle posledních známých údajů se milionový rozdíl mezi „mamkami, taťky a singly“ smrsknul na pouhých deset tisíc lidí. Z dat Českého statistického úřadu tak vyplývá, že někdy na přelomu let 2013 a 2014 se obě křivky pravděpodobně protnuly.

Samota versus partnerství

Počet nesezdaných v tuto dobu, a to poprvé v historii, převýšil počet ženatých a vdaných. No, je to boj, najít spřízněnou duši. Chtělo by to nějakou pomůcku, tahák, který by odhalil, co přitahuje muže a ženy. Naštěstí jeden novější existuje.

Nový průzkum společnosti MarketTools Inc., která vypracovala rozsáhlou zprávu pro mega seznamku Match nabízí některé odpovědi, a to na základě názorů 5500 svobodných lidí nad 21 let. Takže, jak to dneska chodí, pokud jde o vztahy, flirt a namlouvání?

Co dnes (ne)dělat?

48 procent svobodných žen a 38 procent svobodných mužů uvádí, že by plánovanou schůzku zrušili kvůli něčemu, co by o druhém našli na internetu. Pořád tedy platí, že by člověk měl být opatrný, co se týče informací, fotek nebo osobních vyjádření na svém profilu.

Foto: Profimedia

Muži chtějí ženu, které se mohou svěřit i s věcmi, které nejsou úplně příjemné. To je docela překvapivé zjištění, nemyslíte?Foto: Profimedia

65 procent svobodných by zase nikdy nechodilo s někým, kdo by měl dluh větší než 5 tisíc dolarů, tedy v přepočtu 120 tisíc korun. 49 procent singlů by dost zvážilo, jestli by navázalo vztah s někým, kdo žije doma s rodiči. Co se týče sexu, tak třetina lidí za normální považuje sex třetí den respektive schůzku, téměř polovina však nesouhlasí a odsouvá intimní chvíle až na den šestý.

Co má ideál všech žen?

Z ankety dál vyplynulo, čeho si současné ženy na mužích všímají nejvíce (seřazeno od nejčastěji jmenované položky, která dotyčnému – vyhlédnutému přidává body k dobru):

  • zdravé, dobře vypadající zuby
  • bezchybná gramatika v rámci textových a jiných zpráv (na to obzvlášť pozor)
  • pěstěné vlasy
  • upravené a módní oblečení
  • tetování (nejradši žádné, a když už, tak vkusné)
  • zarovnané, zapilované a upravené nehty bez známek špíny
  • sexy přízvuk
  • kvalitní, módní boty
  • vlastní auto
  • elektronická zařízení (typu chytrý telefon, tablet a podobně).

Mezi nutné vlastnosti a podmínky ženy dál připisují respekt. Jakmile se k nim muž chová odpovídajícím způsobem, tedy s úctou, jsou ochotné pokračovat v seznamování. A muži? Jestli čekáte podobný seznam jako u dam, budete zklamaní.

Foto: Profimedia

Dnes je trend, že si lidé vyhledají o neznámém člověku veškeré dostupné informace na internetu ještě předtím, než se s ním setkají. Proto pozor, co o sobě na síti zveřejňujeteFoto: Profimedia

Koho chtějí nositelé trenek?

Pánové za naprosto klíčové součásti partnerského vztahu (nikoli jednorázového sexuálního dobrodružství) nepovažují míry 90-60-90, nebo snad kuchařské umění, fyzickou krásu či třeba dlouhé pěstěné vlasy. Omyl.

Většina mužů z průzkumu uvedla, že chce mít partnerku, které může věřit a svěřovat se jí – bez výčitek. Na dalších místech se umístil smysl pro humor, spokojenost s vlastní sexualitou, sdílení stejných hodnot a ochota komunikovat. Právě tohle pánové považují za nejlepší vlastnosti a klady svobodných žen. Pokud i vy toužíte po tom, aby se o vás v tomto směru poprali, vezměte si to k srdci.

A jaké vlastnosti právě vy považujete za důležité?

Reklama

Načítám