Hlavní obsah

Tohle je 5 nejšílenějších způsobů, jak oživit vztah!

Foto: Thinkstock

Sex ve třech jako způsob oživení vášně? Většinou spíš katastrofaFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už to není ono, v ložnici to také není žádná velká exploze vášně. Váš vztah potřebuje nějak oživit! Ale takhle ne! Tohle je pět pokusů o jeho záchranu, které ho ale spíš pohřbí!

Článek

Když to začne mezi partnery skřípat, existují způsoby, jak dát vše do pořádku. Těmto pěti možnostem se ale vyhněte obloukem, končívají katastrofou!

1. Dáme si pauzu

Prostě se s partnerem dohodnete na nějaké časově omezené odluce. Odpočinete si od sebe, a nakonec zjistíte, že si chybíte. „Tento způsob spočívá v tom, že hodnotu čehokoli často poznáte, až když to ztratíte,“ uznává psycholožka Katarína Filasová. Ale pokládat to za univerzální řešení je až moc optimistické. „Odloučením se vztah samozřejmě sám nespraví. Spíš jde o to, že zjistíte, že máte v partnerovi něco cenného, co vám schází, a bude to pro vás motivace začít na vztahu pracovat,“ vysvětluje Katarína Filasová.

Existuje tu ale mnohem větší riziko, že si na samotu zvyknete, že se vám zalíbí nemuset se nikomu přizpůsobovat a podobně. A kvůli pohodlnosti a odsouvání problémů zahodíte vztah, který by přitom měl šanci na přežití.

Foto: Thinkstock

Dítě má být vyvrcholením vašeho vztahu, nikoli záplatou na problémyFoto: Thinkstock

2. A co takhle miminko?

Tohle je naprostá sebevražda! Ve chvíli, kdy vám to neklape, zapomeňte na zakládání rodiny! Dítě je totiž jakýsi zesilovač toho, jaký máte vztah. Pokud se milujete a funguje vám to, s dítětem se vaše láska posílí. Pokud vám to příliš nejde, miminko naopak vaše problémy zmnohonásobí. „Dítě si zaslouží se narodit rodičům, kteří si jej oba přejí jako vrchol jejich vztahu, a ne jako řešení nějakého problému, nefunkčnosti vztahu či nudy. Jako způsob oživování vztahu je toto pro mne osobně absolutně nejhorší možnost, která je navíc nefér k další malé osůbce," říká psychoterapeutka Lucie Horníková.

3. Sex ve třech

Máte pocit, že vztahově jste na tom dobře, ale v posteli vám chybí vášeň? Toužíte po troše té divočiny? Řadu lidí napadne vyzkoušet něco nového, odvážného a vzrušujícího. Třeba sex ve třech nebo výměnu partnerek či návštěvu swingers party. „Z mého pohledu je to poslední hřebíček do rakve. Sex s kýmkoli jiným, byť v přítomnosti partnera, je už tak jako tak pro vztah velice ohrožující, pokud se vůbec o vztahu dá mluvit, natož k tomu přistupovat jako ke způsobu záchrany,“ varuje Katarína Filasová.

Foto: Thinkstock

O zakládání rodiny přemýšlejte jen ve chvíli, kdy váš vztah skvěle fungujeFoto: Thinkstock

4. Sexuální půst

Máte pocit, že po sobě s partnerem netoužíte tak jako dřív? Tak se dohodnete na sexuálním půstu. Prostě spolu nějakou předem stanovenou dobu nebude spát ani se jinak intimně sbližovat. Pak se dostaví chuť na sex, touha a vášeň. Otázkou ale je, jak dlouho vám tohle uměle vyrobené sexuální nadšení vydrží. Nejspíš ukojíte svou fyzickou potřebu a vše bude při starém. Řešením je hledat důvody, proč se již nepřitahujete.

5. Finanční záplata

Máte neustále neshody, atmosféra u vás doma nestojí za nic. A tak vyrazíte třeba na luxusní dovolenou, kde na problémy zapomenete. Nebo vám partner koupí pěkný šperk, abyste měly důvod na něj být milé a nemusel čelit vašim výtkám. Jenže tyhle finanční záplaty fungují jen chvíli! „Problém ve vztahu nelze obejít drahým šperkem nebo dovolenou. Buď spolu ti dva budou řešit, co je jejich skutečný problém, nebo ho budou takto záplatovat. Ale v tom případě je nečeká nic jiného, než že je ten problém, byť v jiné podobě, dříve či později znovu dostihne,“ varuje Katarína Filasová.

Co si o těchto experimentech myslíte? Mohou fungovat?

Reklama

Načítám