Hlavní obsah

Tohle je konec! Kdy ženy zjišťují, že doma nemají toho pravého?

Foto: Rido, Shutterstock.com

Foto: Rido, Shutterstock.com

Někdy to přijde brzy, jindy to trvá třeba i roky. Jednoduše nastane chvíle, kdy najednou s naprostou jistotou víte, že tenhle chlap není pro vás. A je jedno, zda s ním jen pár měsíců chodíte, nebo třeba několik let žijete. Jak tohle prozření může vypadat?

Článek

Bohužel se to stává – ne vždy končí láska šťastně. Někdy přijde zjištění, že muž, co vedle vás spí, není ten pravý, včas, jindy trochu pozdě. Ale vždy je to chvíle, kdy pochopíte, že jediné, co má cenu, je rozchod.

Někdy je to samozřejmě vyústění dlouhodobé vztahové krize, jindy je to však jediný okamžik a vy máte jasno. Vypadat to může třeba takhle.

1. Je k ničemu

Doposud bylo všechno báječné, úžasné a krásné. Jenže teď se objevil problém. Přišla jste třeba o práci, vy nebo někdo z vašich blízkých má vážné zdravotní potíže – prostě neprožíváte vůbec hezké období a ze všeho nejvíc potřebujete někoho, o koho se můžete opřít, kdo vás podpoří a pomůže vám.

Ale partner je naprosto k ničemu. Prostě si se situací neví rady, utíká, vyhýbá se vám nebo se hroutí víc než vy. Vůbec vám nepomáhá, spíš naopak. A vy v tu chvíli víte, že život s ním nemá význam.

2. Názorový střet

Možná už za sebou pár hádek máte – jednoduše byly chvíle, kdy jste se na něčem neshodli. A to je samozřejmě v pořádku, obzvlášť jestli jste dokázali najít nějaký kompromis.

Jenže někdy vypluje na povrch názor, který byste od něj absolutně nečekala. Může to být cokoli. Bezvýznamná věta o tom, že jen pitomec si chce pořídit děti, nebo poznámka týkající se politiky, nevěry a podobně.

A vy v tu chvíli víte, že s tímhle mužem společnou řeč nikdy nenajdete. Jednoduše jste si jistá, že například s rasistou nebo šovinistou žít nemůžete. Nebo že sice děti zrovna teď neplánujete, ale víte, že jednou je chtít budete.

Foto: Ditty_about_summer, Shutterstock.com

Co v něm není, to alkohol uvolnit nedokážeFoto: Ditty_about_summer, Shutterstock.com

3. Opilost

Každý to čas od času přežene, a kdo se nikdy neopil, ať hodí kamenem. Někdo v opilosti usne, jiný zvrací. Někdo je roztomilý, rozverný, vtipný, i když třeba trochu hlučný. Ale v někom alkohol probouzí jeho horší já.

A vidět muže svých snů, jak se mění v hrubiána, vulgárního pitomce, nebo dokonce násilníka, může být konečná. Protože kdyby to v něm nebylo, ani alkohol by to nevydoloval.

4. Nehezký návyk

Každý má nějaký ten zlozvyk, ale některé se jen těžko přehlížejí. Jakmile partner dělá něco, co se vám fyzicky příčí, je jen otázkou času, kdy vám dojde trpělivost.

Ze začátku možná všechno ulehčuje zamilovanost a rozbouřené hormony, ale jednoho dne vám jeho zlozvyk začne působit přímo fyzickou bolest. A vy s hrůzou zjistíte, že nemůžete vydržet celý život vedle chlapa, co se drbe mezi nohama, plive na chodník nebo si kouše nehty u palce na nohou.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Někdy se z dovolené stane labutí píseň vztahuFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

5. Pekelná dovolená

Dovolená by měla být odpočinkem, relaxem, krásnými chvílemi, které strávíte jen a jen spolu. Doženete všechen čas, který vám za normálních okolností ubírá práce, povinnosti a podobně.

Ale někdy se jasně ukáže, že vás dva už společná cesta životem nečeká. Často se to stává na první společné dovolené, kde se projeví vlastnosti, které vám byly doposud skryty. Najednou třeba zjistíte, jaký je to protiva, protože kvůli špatně složenému ručníku ztropí scénu na recepci hotelu. Nebo že nezvládá jakékoli drobné nepohodlí a proleželá matrace ho mění v nerudného a nesnesitelného chlapa.

Anebo to přichází v dlouholetých vztazích, kdy právě na dovolené zjistíte, že už si nemáte co říct. Že těch pár dní, které máte být jen spolu, se strašlivě táhne a je pro vás utrpením. Že vedle vás náhle nesedí muž, kterého milujete, ale muž, jehož přítomnost vám je nepříjemná. A to je opravdový konec.

Stalo se vám něco podobného? Jak vypadal ten klíčový okamžik?

Reklama

Související témata: