Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Teplý těstovinový salát s tuňákem vás rázem přenese do slunné Itálie a je skoro bez práce. Stačí uvařit těstoviny a přidat ty správné suroviny.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 2 konzervy tuňáka v oleji
    4
  • 1 lžíce kaparů
  • 12 ks černých oliv
  • 7 ks sušených rajčat
  • citronová šťáva
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Fusilli uvařte v osolené vodě na skus. V hlubší míse promíchejte kousky tuňáka (jednu celou konzervu včetně olivového oleje a z druhé použijte pouze maso), pokrájená sušená rajčata, olivy (můžete nakrájet i na kolečka), kapary, citronovou šťávu, nasekanou petrželku a bazalku, sůl a pepř. Směs promíchejte s čerstvě uvařenými těstovinami a podle chuti dosolte.

Načítám