Hlavní obsah

Touží po kuchyni v bílém lesku za sto tisíc. Vyhrají ji v naší soutěži?

Foto: archiv firmy

Rodina bere kuchyň za srdce svého domova – a to staré už úplně nestíhá…Foto: archiv firmy

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za třetími finalisty soutěže o novou kuchyňskou linku musíme do Ostravy. Rodina Vítkova chystá kompletní rekonstrukci bytu, takže výhra by se rozhodně hodila.

Článek

Rodina Vítkova – tedy tatínek Rostislav pracující jako zámečník, maminka Zuzana, administrativní pracovnice, a jedenáctiletý syn Rosťa – žije v okrajové části Ostravy, která se jmenuje Bělský Les. Je to oblast známá rozlehlým městským parkem, který nabízí odpočinkovou a volnočasovou zónu.

Rodinu v současné době nejvíc zaměstnává plánovaná rekonstrukce bytu. Rozhodně by se měla týkat bytového jádra a kuchyňské části. Zatím konfrontuje své představy s inspirací, sesbíranou v časopisech, na internetu nebo u přátel. Vlastně tak i objevila naši soutěž – když na internetu hledala články o přestavbách a současných trendech. Je tedy jasné, že případná výhra by rodině ušetřila hodně starostí, ale i peněz, které by pak mohla investovat do ostatních částí bytu.

Návštěva návrhářů z Oresi u Vítkových přinesla i neočekávaný bonus – na místě je napadlo, že pokud by se dispozice celé kuchyně otočila a vybourala se zeď do chodby, zvětšila by se právě kuchyň a sousední koupelna o nezanedbatelný prostor. Čili návrh nové kuchyně už počítá s touto úpravou.

Pro rodinu Vítkových je kuchyň hodně důležitým místem v bytě. „Bereme ji jako srdce domova, kde se nejen vaří, ale trávíme v ní podstatnou část doby, kdy jsme doma. Vyznáváme klasická česká jídla, ale vzhledem k časově náročné práci je můžeme připravovat jen o víkendech,“ vysvětluje Zuzana Vítková. V současné kuchyni jim vadí hlavně dekory dvířek a obkladu, které prostor malé místnosti zbytečně ztmavují. „Naším snem je bílá lesklá kuchyň,“ doplňuje paní Zuzana.

Foto: Archiv

Ačkoli stále ještě slouží, přeje si rodina přece jen modernější kuchyň a hodlá ji pořídit v rámci plánované přestavby bytuFoto: Archiv

Bílá kuchyň v lesku vede

„Bílý lesklý povrch je dnes u kuchyní nejpopulárnější. I proto máme v nabídce různé varianty povrchů, aby si mohl každý zákazník vybrat. Například lakovaný povrch modelové linie Eruka je dokonale hladký, s vysokým leskem a přitom jde o finančně velmi výhodnou variantu,“ říká odborný prodejce z ostravského studia sponzorské firmy Martin Bár.

Základní varianta

I pro tuto domácnost vytvořili návrháři tři cenové varianty. Nejlevnější řešení je založeno na modulech značky chytrých kuchyní Dolti a ukazuje, že i za necelých padesát tisíc je možné pořídit kuchyň s velkým uživatelským luxusem a estetickým přínosem. Kuchyně Dolti je vybavena základní sadou spotřebičů – varnou deskou, troubou, digestoří, dřezem a baterií.

Foto: archiv firmy

Nejlevnější varianta je založena na modulech DoltiFoto: archiv firmy

Foto: archiv redakce

I tato varianta je osazena perfektním kováním Blum s doživotní zárukou – panty s integrovanými tlumiči, výsuvy se super měkkým dopademFoto: archiv redakce

Kuchyň za 100 a 150 tisíc

Obě varianty kuchyně Livanza Eruka, tedy ty za 100 a 150 tisíc, jsou stejně bohatě vybaveny plnou sadou spotřebičů, ale liší se množstvím výklopů a zásuvkových modulů. Obě mají perfektní kování Blum s doživotní zárukou – panty s integrovanými tlumiči a výsuvy se super měkkým dopadem.

Dražší, příplatková varianta je na přání rodiny rozšířena o další horní skříňky. Všechny horní skříňky jsou přitom osazeny výklopy s tlumením. V dolní části linky je navíc skříň s velkými plnovýsuvnými kontejnery. Tato varianta vyjde na necelých sto třicet tisíc – za necelých třicet tisíc rozdílu od předchozí varianty nabízí více úložných prostorů a větší uživatelský komfort.

Zákazníci díky značce Livanza získají luxusní kuchyň s atraktivním vzhledem v duchu 21. století vyrobenou individuálně v ultramoderní německé továrně.

Foto: archiv firmy

Rodina si přála dřez v rohu, proto jej do příplatkové varianty návrháři umístili, i když tuto variantu nepovažují za ideálníFoto: archiv firmy

V příplatkové variantě si můžete všimnout dřezu v rohu, který využívá speciální rohovou skříňku – návrháři tak zohlednili přání rodiny. „Rodina si takové umístění dřezu přála, i když jsme je upozornili na to, že takto pojaté zahnutí linky už není z hlediska designu a ergonomie dostatečně ,in´. Rozhodně je pro nás ale důležitější spokojenost zákazníka a jeho radost z nové kuchyně než uspokojení našich designérů,“ vysvětluje Dušan Všelicha z firmy, sponzorující tuto soutěž.

Doufáme, že i tento návrh finálové kuchyně se vám líbí a inspiruje vás!

Reklama

Související témata:
Finalisté

Načítám