Hlavní obsah

Trenčkot na 5 způsobů: Takhle ho opravdu unosíte!

Foto: Kseniia-Perminova, Shutterstock.com

Foto: Kseniia-Perminova, Shutterstock.com

Reklama

Jeden trenčkot, pět žen. S tímto variabilním jarním kabátkem můžete vypadat každý den jinak. Stačí se odvážit a občas překročit svou komfortní zónu.

Článek

Jsme toho názoru, že kvalitní trenčkot by neměl chybět v šatníku žádné ženy. Je to jeden ze základních kousků, který užijete každý rok a v každém věku. Proč? Nadčasovost sluší ženám od dvaceti do nekonečna, a ještě navíc je praktický. Pravý trenčkot nepromokne, ochrání vás před větrem a délka kabátu ke kolenům vám doplní skříň, pokud v ní máte na jaro jen krátké džísky a křiváky.

1. Klasická elegance

Trenčkot svým vypasovaným střihem přímo vyzývá k tomu, abyste si pod něj vzala podobně střižené šaty. Boty na podpatku, ženské šaty se širokými ramínky nebo s rukávy, vyčesané vlasy a jednoduchá kabelka přes rameno. Takhle můžete vyrazit v podstatě kamkoliv, pokud se nechystáte lézt po horách, a nemůžete nic zkazit. Trenčkot bude vypadat skvěle rozepnutý i zapnutý.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. klasický béžový trenčkot Vero Moda (prodává Zoot), 1449 Kč, 2. puntíkaté šaty Dolly & Dotty (prodává POSHme), 1200 Kč, 3. červené lodičky Dorothy Perkins (prodává Zoot), 749 Kč, 4. kabelka přes rameno Mango, 299 KčFoto: Archiv firem

2. Pohodlně a zostra

Tradiční kabát se dá nosit i netradičně. Třeba s roztrhanými boyfriend džínami, pro které je jaro to nejlepší období, s příjemným bílým volnějším trikem a teniskami, které jsou teď tolik v kurzu. Trenčkot dodá jinak klukovskému outfitu zvláštní ženskou sofistikovanost. Pozor ale, k širším „vytahaným” kalhotám ho nezapínejte, mnohem lépe bude vypadat volný, když bude vidět i oblečení pod ním.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. světlý trenčkot H&M, 1999 Kč, 2. tričko s andílky, 499 Kč, 3. džíny Mango, 899 Kč, 4. tenisky Woden, 2699 KčFoto: Archiv firem

3. Dámský byznys

Pokud módu milujete a ráda si s ní hrajete, rozhodně zkuste nakombinovat aktuální trendy, které se hodí naprosto v klidu i do kanceláře: formální kalhoty ve zkrácené délce se dnes nosí takřka ke všemu, a my je doporučujeme doplnit dekorativním topem, ať už to bude krajková nebo poloprůhledná halenka, ke které už není potřeba přidávat další výrazný kus. A taková kombinace si zaslouží důstojné boty, buď jehly, nebo třeba lakované polobotky, mokasíny a podobně.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. červený trenčkot Dorothy Perkins (prodává Zoot), 1549 Kč, 2. košile s perforovanými detaily Mango, 699 Kč, 3. černé kalhoty Mango, 899 Kč, 4. lakované mokasíny Baťa, 999 KčFoto: Archiv firem

4. Odvážným štěstí přeje

Možná jste si všimla, že se vrací džínové sukně. Už je to tak. Osmdesátky jsou tu v plné palbě zpět (alespoň co se módy týče), a tak nejen, že se nosí džínové sukně, ale dokonce i džínové minisukně! Co si jednu takovou vzít pod trenčkot? Bude vypadat bezvadně s volnější, klidně pánskou sportovní mikinou a sportovními botami. Ano, je to velmi odvážný outfit, a doporučujeme ho tak do pětatřiceti let, ale zkrátka: proč to nezkusit.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. béžový trenčkot H&M, 1499 Kč, 2. džínová minisukně Zara, 699 Kč, 3. černá mikina Stradivarius, 349 Kč, 4. tenisky Nike (prodává Queens), 3299 KčFoto: Archiv firem

5. Sukně, nebo kalhoty?

To, čemu jsme kdysi říkali kalhotová sukně, se nosí i dnes, ale odborně se nazývají culottes. A tyto široké kalhoty v délce někam mezi koleny a půlkou lýtek jsou stejně elegantní, jako pohodlné. Jejich výhoda je, že díky svému střihu mohou být až ze sportovního materiálu, mohou mít v pase gumu, a přesto vypadají „ušlechtile”. Co je ubráno na délce dole, je fajn přidat nahoře, takže nejlépe vypadají do pasu.

Skvěle se k nim hodí třeba halenka se spadlými rameny a pokud ráda následujete trendy, zkuste si pořídit pantofle na širším podpatku, samozřejmě do teplejšího počasí. Teď bohatě postačí třeba roztomilé botky s mašlí nebo volánem.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. modrý trenčkot Zara, 2299 Kč, 2. kostkované culottes Zara, 1299 Kč, 3. modrá halenka Vero Moda, 899 Kč, 4. kožené pantofle Zara, 1599 KčFoto: Archiv firem

Dáváte přednost béžové klasice, nebo nosíte radši trenčkot ve výraznější barvě?

Reklama

Načítám