Hlavní obsah

Chcete vypadat jako Audrey Hepburn? Pořiďte si kalhoty, ve kterých okouzlovala svět

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Zkrácená délka kalhot je teď v kurzu, toho si nelze nevšimnout. A pokud se jí stále vyhýbáte, třeba vás přesvědčíme naším následujícím článkem. Kalhoty nad kotníky vypadají totiž vážně skvěle, zkuste si pořídit aspoň jedny.

Článek

V současné době se prodávají zkrácené v podstatě všechny kalhoty. Džíny, slim nohavice, zvony, boyfriend střih i široké kalhoty. Dnešní stylingové tipy ale směřují k těm nejklasičtějším ze všech – rovným, neboli cigaretovým. A to jsou přesně ty, se kterými okouzlovala svět Audrey Hepburn, a i vy s nimi můžete zazářit. V jednoduchosti je totiž krása.

Nadčasová jistota

Černočerný model možná není žádný odvaz, řeknete si. Ale nedá se nic dělat: když si koupíte jedny klasické černé kalhoty z kvalitního materiálu a bavlněný černý rolák, a vše doplníte padnoucím sakem s polobotkami v pánském stylu, věřte, že budete svým nadstandardním stylem vybočovat z řady.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): černé kalhoty Stradivarius 549 Kč, rolák Yest, 1099 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): černé sako Mango, 1299 Kč, lakované polobotky Baťa, 999 KčFoto: Archiv firem

Provokujte

Kdo říká, že klasické kalhoty je nutné nosit konzervativně, očekávatelně a obyčejně? Blíží se teplejší polovina roku, takže si ke krátkým nohavicím pořiďte ještě krátké tričko a nebojte se přitahovat pozornost. Tuto kombinaci nedoporučujeme na chladnější večery, to až tak od června, ale přes den už si to pomalu můžete dovolit. Vše doplňte rebelskou džískou a teniskami, a máte dokonalou vycházkovou uniformu.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): vzorované cigaretové kalhoty H&M, 699 Kč, žlutý crop top, 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): džínová bundička Stradivarius, 699 Kč, tenisky Converse (prodává Queens), 1350 KčFoto: Archiv firem

Barevná symbióza

Není důvod držet se při zdi, protože jaro je období barev. Jasná barva kalhot úplně vyzývá k pastelové halence, která vám rozzáří kterýkoliv den. Tělové boty a světlá parka se pak postarají jak o to, abyste výsledný svěží dojem nepokazila, tak o to, abyste nezmrzla, až se na chvíli vrátí studený vítr.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): světle růžové kalhoty Only (prodává Zoot), 999 Kč, zelenkavá halenka H&M, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): metalická parka Mango, 1299 Kč, kožené boty Baťa, 2999 KčFoto: Archiv firem

Geometrie v praxi

Jestli vás baví sofistikovaná móda, stačí si k rovným kalhotám v černé, šedivé nebo tmavě modré barvě pořídit zajímavě řešený asymetrický top. Kolekce se jimi teď hemží – stačí si vybrat mezi halenkami na jedno rameno, blůzkami s mašlí, nebo topy s holými zády a lodičkovými výstřihy. Křivák v semišové úpravě vám pomůže působit stále civilně, a abyste celek definitivně povýšila, vezměte si k němu pohodlné, ale sexy podpatky.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): kalhoty s puky H&M, 699 Kč, olivová asymetrická halenka Zara, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): semišový křivák Only, 1349 Kč, lodičky Baťa, 799 KčFoto: Archiv firem

Pořídíte si na letošní jaro zkrácené kalhoty? 

Reklama

Související témata:

Načítám