Hlavní obsah

Trendy barva sezony? Petrolejová!

Foto: Zara

Petrolejová vévodí trendům pro letošní zimuFoto: Zara

Reklama

Nedáte bez modré barvy ani ránu? Tak to se vám bude určitě zamlouvat její „sestřička“, petrolejová. Právě ta se totiž hřeje na výsluní nejtrendovějších odstínů sezony, a jak navíc uvidíte, sluší téměř všem! Propadnete jejímu kouzlu?

Článek

Ačkoli by s tím pánové nejspíš nesouhlasili, my ženy moc dobře víme, že není modrá, jako modrá :-). Tyrkysová si rozumí s úplně jinými barvami než královská modř (tou se mimochodem můžete „pokochat“ ve článku Buďte výjimečné. V královské modré!) a fakt, že vám padne ledový odstín modré, ještě neznamená, že vám bude slušet i taková kobaltová.

Petrolejová na módním molu

Petrolejová se objevila ve spoustě kolekcí pro sezonu podzim/zima, a brzy si tak získala (přesněji řečeno znovuzískala) srdce všech milovnic módy. Nejvíce ji „provařila“ asi Frida Giannini, návrhářka značky Gucci, která s ní ve své kolekci rozhodně nešetřila, do hry ji zapojil i Marc Jacobs. Petrolejová byla brzy oslavována, spolu s hořčicovou, smaragdovou nebo třeba vínovou (přečtěte si jak a s čím ji nosit), jako jedna z neoblíbenějších odstínů sezony. A my si ji zamilovali zrovna tak!

Foto: archiv firmy

Přehlídka značky Gucci pro podzim/zimu 2011–12Foto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Z kolekce značek Tadashi Shoji a Marc JacobsFoto: archiv firem

Obléct se do ní mohou světlovlásky, zrzky i brunetky

Dumáte nad tím, jestli vám bude petrolejová slušet? Věříme, že ano. Najít se v ní mohou různé typy žen, především ty, které vlastní světlejší pleť. Pro takové zrzky je přímo jako stvořená ale jak vidíte na fotkách celebrit, sluší i brunetkám. Takže žádné obavy a směle do ní. Pokud byste měly pocit, že to není úplně to pravé ořechové, ale přesto byste chtěly v „petrolejce“ vyrazit, umístěte ji třeba na sukni a doplňte topem, který si s vaší pletí lépe rozumí. Právě barva, která je nejblíže tváře, má totiž největší schopnost vás rozzářit. Nebo naopak zbytečně utlumit.

Foto: Isifa

Petrolejová na Heidi Klum a Sharon StoneFoto: Isifa

Foto: Isifa

I těmto blondýnkám náš odstín slušíFoto: Isifa

Foto: Isifa

Lorena Nicole a Christy TurlingtonFoto: Isifa

Foto: Isifa

Petrolejová v podání brunetekFoto: Isifa

Nebojte se a mixujte!

A s čím petrolejovou nosit? Variant je spousta. Skvěle si notuje s výraznějšími barvami, jako je citronová, oranžová, fuchsiová nebo malinová (tyto kombinace rozhodně vytáhněte i na jaře), pokud máte momentálně ponuřejší náladu, spojte petrolejovou s bordó, trávově zelenou nebo rezavou. Můžete se ale chytnout i dalšího trendu a vyzkoušet styl tón v tónu. Jak na to, si přečtete ve článku Od hlavy až k patě v jedné barvě? Zkuste to i vy!.

Pokud byste si chtěly nějaký ten petrolejový kousek vyzkoušet, určitě doporučujeme šaty s rukávky, letos jich je k dostání spousta a unosíte je i během chladnějších dnů. Odvážnější dámy mohou kouknout po kožíšku ve stylu Gucci nebo alespoň po kožešinovém límci, který můžete přehodit přes svetřík i kabát. Je stylový a zahřeje.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1180 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tamsin London 2000 Kč, Ann Christine 619 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1400 Kč, Topshop 1000 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: Asos 1400 Kč, 1550 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tamsin London 1950 Kč, Topshop 900 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 399 Kč, Asos 2100 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 940 Kč, Zara 2490 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: Topshop 2800 Kč, 350 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 2090 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Získala si petrolejová vaše srdce, nebo zůstanete u jiných odstínů modré? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám