Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

 Kombinace cheesecaku a třešní se zakysanou smetanou je neodolatelná! Vyzkoušíte?

20 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
  • 50 g másla
  • 100 g čokoládových máslových sušenek
  • 200 g třešní
  • 200 g cukru krupice
  • 500 g čerstvého krémového sýru
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 200 ml vysokotučné zakysané smetany
  • 1 ks pomeranče
Článek

Postup

01.

Sušenky rozmixujte, zalijte rozpuštěným máslem a dobře rozmíchejte. Dno dortové formy o průměru 20 centimetrů vyložte pečicím papírem a pokryjte ho rozdrcenými sušenkami. Tento základ nechte v lednici chvíli zchladit a mezitím se vrhněte na náplň.

02.

Do kastrůlku vložte vypeckované třešně a rozmixujte je. Přisypte 2 lžíce cukru a přiveďte k varu. Stáhněte z plotny a nechte vychladnout.

03.

Cream cheese vložte do mísy spolu s vejci, hladkou moukou, vanilkovým extraktem, 100 ml zakysané smetany a šťávou z pomeranče. Ručním šlehačem zapracujte konzistentní hmotu. A můžete vrstvit!

04.

Na sušenkový základ nalijte polovinu náplně s cream cheese. Tu pokryjte polovinou třešňového pyré. Na to vše ještě přijde zbytek cream cheese směsi. Plnou formu vložte do vyhřáté trouby na 160 stupňů Celsia a pečte 70 minut.

05.

Po skončení troubu neotevírejte, ale nechte koláč ještě minimálně půl hodiny dojít. Když zcela vychladne, pomažte ho svrchu zbytkem zakysané smetany. Doprostřed přijde ještě kolečko z třešňového pyré, které špejlí proměňte v hvězdičku nebo třeba vír. Nechte pořádně vychladit a pak už si jen pochutnávejte!

Cheesecake můžete připravit také jako porce rovnou do skleniček.

Energetická hodnota celkem pro 1 dort
Energie17 021,5 kJ
Bílkoviny123,5 g
Tuky244 g
Sacharidy345,3 g
Sůl8,55 g
SAFA146,39 g
Vláknina11 g
Cukry280,87 g
Související témata:

Načítám