Článek
Postup
01.
Sušenky rozmixujte, zalijte rozpuštěným máslem a dobře rozmíchejte. Dno dortové formy o průměru 20 centimetrů vyložte pečicím papírem a pokryjte ho rozdrcenými sušenkami. Tento základ nechte v lednici chvíli zchladit a mezitím se vrhněte na náplň.
02.
Do kastrůlku vložte vypeckované třešně a rozmixujte je. Přisypte 2 lžíce cukru a přiveďte k varu. Stáhněte z plotny a nechte vychladnout.
03.
Cream cheese vložte do mísy spolu s vejci, hladkou moukou, vanilkovým extraktem, 100 ml zakysané smetany a šťávou z pomeranče. Ručním šlehačem zapracujte konzistentní hmotu. A můžete vrstvit!
04.
Na sušenkový základ nalijte polovinu náplně s cream cheese. Tu pokryjte polovinou třešňového pyré. Na to vše ještě přijde zbytek cream cheese směsi. Plnou formu vložte do vyhřáté trouby na 160 stupňů Celsia a pečte 70 minut.
05.
Po skončení troubu neotevírejte, ale nechte koláč ještě minimálně půl hodiny dojít. Když zcela vychladne, pomažte ho svrchu zbytkem zakysané smetany. Doprostřed přijde ještě kolečko z třešňového pyré, které špejlí proměňte v hvězdičku nebo třeba vír. Nechte pořádně vychladit a pak už si jen pochutnávejte!
Cheesecake můžete připravit také jako porce rovnou do skleniček.