Hlavní obsah
4,0
(2)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Milujete lehké osvěžující dezerty a moučníky? Tak to mezi vaše oblíbené určitě patří cheesecake. Chcete vyzkoušet některou z jeho originálních verzí? Zkuste ten skořicovo-broskvový!

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 190 g skořicových sušenek
  • 80 g másla
  • 400 g čerstvého krémového sýru
  • 250 g zakysané smetany
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 2 lžičky skořice
  • 2 ks broskví
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce skořicového cukru
Článek

Postup

01.

Broskve omyjte a nakrájejte na kostky. Dejte je na pánev, posypte lžičkou skořice a třtinovým cukrem a začněte opékat. Broskve by během opékání měly pustit šťávu, ve které je vařte do poloměkka. Pokud by vám přišlo, že je šťávy málo, přilijte trochu vody. Pak nechte omáčku vychladnout.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Sušenky rozmixujte v mixéru úplně na jemno, přidejte máslo a vypracujte těsto, které drží tvar, když je stisknete v dlani.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Těsto rovnoměrně rozdělte do skleniček (ideálně se hodí sklenky na martini).

04.

Z cream cheese (např. Duko, Philadelphia, Cream Spread), zakysané smetany, moučkového cukru a zbylé skořice vymíchejte hladký krém, který navrstvěte na sušenky ve skleničkách.

05.

Jednotlivé dezerty přelijte broskvovou omáčkou a nechte je důkladně vychladit, nejméně na dvě hodiny.

Tip: Pokud chcete, aby dezert vypadal opravdu luxusně, navlhčete kraje skleniček a ponořte je do skořicového cukru.

Reklama

Související témata:

Načítám