Hlavní obsah

Třešňový dort s cappuccinem

Hodnocení:
(0)
Foto: Mia Mirrelli
Doba přípravy
45 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
střední

Urodila se vám na zahradě spousta třešní, rybízu, meruněk, švestek nebo třeba angreštu, a vy už nevíte, jak byste s nimi v kuchyni ještě kouzlili? Inspirujte se tímto moučníkem!

Ingredience pro:
1 dort
Na korpus
  • 4 vejce
  • 160 g cukru krupice
  • 150 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
Na prostřední krém
  • 500 g čerstvých třešní
  • 400 ml vody
  • 1 jahodový pudinkový prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička skořice
Na vrchní krém
  • 2 33% smetany ke šlehání
  • 2 ztužovače šlehačky
  • 1 želatinový ztužovač
  • 5 lžic cappuccina
Článek

Postup

Krok 1: Vejce smíchejte s cukrem, moukou a práškem do pečiva, dobře vyšlehejte a nalijte do vymazané a vysypané dortové formy. Pečte při 180 stupních Celsia asi 25 minut.

Krok 2: Vypeckované třešně v hrnci zalijte vodou, promíchejte s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a skořicí. Přiveďte k varu a hmotu nalijte na lehce vychlazený korpus. To vše nechte vystydnout.

Krok 3: Poté vyšlehejte šlehačky se ztužovači, přimíchejte cappuccino a vše přidejte k připravenému želatinovému ztužovači (ten se koupí běžně v sáčku v obchodě, stačí ho jen smíchat s vodou bez vaření).

Krok 4: Krémem pokryjte vystydlý korpus s třešněmi, posypte čokoládou nebo cappuccinem a nechte pořádně vychladit. Místo třešní můžete zkusit višně, švestky nebo i nektarinky.

Pokud vás také trápí, jak rychle a snadno vypeckovat třešně, podívejte se na náš trik.

ynezorPumanzeSaNyknalC
22. 7. 2011

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.