Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Urodila se vám na zahradě spousta třešní, rybízu, meruněk, švestek nebo třeba angreštu, a vy už nevíte, jak byste s nimi v kuchyni ještě kouzlili? Inspirujte se tímto moučníkem!

45 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
Korpus
  • 4 ks vejce
  • 160 g cukru krupice
  • 150 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
Prostřední krém
  • 500 g třešní
  • 400 ml vody
  • 1 ks jahodového pudinkového prášku
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička skořice
Vrchní krém
  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 2 sáčky ztužovače šlehačky
  • 1 sáček želatiny
  • 5 lžic cappuccina
Článek

Postup

01.

Vejce smíchejte s cukrem, moukou a práškem do pečiva, dobře vyšlehejte a nalijte do vymazané a vysypané dortové formy. Pečte při 180 stupních Celsia asi 25 minut.

02.

Vypeckované třešně v hrnci zalijte vodou, promíchejte s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a skořicí. Přiveďte k varu a hmotu nalijte na lehce vychlazený korpus. To vše nechte vystydnout.

03.

Poté vyšlehejte šlehačky se ztužovači, přimíchejte cappuccino a vše přidejte k připravenému želatinovému ztužovači (ten se koupí běžně v sáčku v obchodě, stačí ho jen smíchat s vodou bez vaření).

04.

Krémem pokryjte vystydlý korpus s třešněmi, posypte čokoládou nebo cappuccinem a nechte pořádně vychladit. Místo třešní můžete zkusit višně, švestky nebo i nektarinky.

Pokud vás také trápí, jak rychle a snadno vypeckovat třešně, podívejte se na náš trik.

Načítám