Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Mramorová buchta z plechu s třešněmi a máslovo-pudinkovým krémem skvěle doplní nedělní oběd i odpolední kávu.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Krém
  • 1/2 l kompotovaných třešní
  • 1 sáček malinového pudinkového prášku
  • 1 kostka másla
    7
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 ks čokoládové polevy
  • 50 ml ovocného likéru
Těsto
  • 250 g másla
    7
  • 125 g hery
  • 1,25 hrnku cukru moučka
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
    1
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    1
  • 5 ks vejce
    3
  • 3 lžíce kakaa
  • 1/2 dl mléka
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Šťávu z třešňového nebo i višňového kompotu doplňte do ½ litru vodou, podle chuti oslaďte cukrem, přidejte v troše šťávy rozmíchaný pudinkový prášek a povařte do zhoustnutí. Nechte vychladnout. Změklé máslo utřete a zašlehejte do něj vychladlý pudink.

02.

Na těsto utřete měkké máslo s herou, cukrem a žloutky, postupně přimíchejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a podle potřeby trochu mléka nebo vody a důkladně vymíchejte. Nakonec lehce zapracujte sníh z bílků. Do poloviny těsta vmíchejte kakao.

03.

Na plech vyložený pečicím papírem nalijte nejprve světlé těsto, pak tmavé a poklaďte vypeckovanými třešněmi z kompotu. Upečte a nechte vychladnout. 

04.

Zchladlý korpus pokapejte likérem, potřete krémem a polijte čokoládovou polevou. Po ztuhnutí nakrájejte na kostičky.

Načítám