Článek
Postup
01.
Šťávu z třešňového nebo i višňového kompotu doplňte do ½ litru vodou, podle chuti oslaďte cukrem, přidejte v troše šťávy rozmíchaný pudinkový prášek a povařte do zhoustnutí. Nechte vychladnout. Změklé máslo utřete a zašlehejte do něj vychladlý pudink.
02.
Na těsto utřete měkké máslo s herou, cukrem a žloutky, postupně přimíchejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a podle potřeby trochu mléka nebo vody a důkladně vymíchejte. Nakonec lehce zapracujte sníh z bílků. Do poloviny těsta vmíchejte kakao.
03.
Na plech vyložený pečicím papírem nalijte nejprve světlé těsto, pak tmavé a poklaďte vypeckovanými třešněmi z kompotu. Upečte a nechte vychladnout.
04.
Zchladlý korpus pokapejte likérem, potřete krémem a polijte čokoládovou polevou. Po ztuhnutí nakrájejte na kostičky.