Hlavní obsah

Trik pro hladké nohy: Ušlehejte si nejlepší pěnu na holení!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Máte rády kosmetické přípravky, které si můžete doma samy vytvořit? Pak vás určitě nadchne nadýchaná holicí pěna s vůní levandule, kterou si snadno ušleháte podle našeho fotopostupu.

Článek

Krásně voní, má perfektní konzistenci, a navíc po jejím použití zůstane vaše pokožka krásně vláčná a hydratovaná. Pěna na holení, kterou jsme vyzkoušeli a otestovali, vás prostě dostane. Můžete do ní přidat pár kapek esence podle vlastního výběru – my jsme zvolili levanduli, ovšem příjemná je také vanilka, jasmín nebo zelený čaj.

Co budete potřebovat

Na výrobu pěny si nachystejte asi tak 200 g kokosového oleje, 100 g bambuckého másla, 2 lžíce olivového oleje, esenciální olej a nějakou uzavíratelnou nádobku třeba od krému.

Foto: Tomáš Rubín

Na domácí pěnu budete potřebovat několik olejůFoto: Tomáš Rubín

Jak na to

Postup je velmi jednoduchý a rychlý. Stačí, když se budete držet následujících kroků a názorných fotografií. Škoda jen, že na tu dálku necítíte i tu vůni! Až to vyzkoušíte, určitě nám dáte za pravdu, že výsledek stál za to. Jen pozor na skladování – v lednici pěna hodně ztuhne, proto počítejte s tím, že je třeba ji nechat před použitím trochu povolit. Anebo ji rovnou uchovávejte v menším chladnu.

Foto: Tomáš Rubín

V první řadě rozpusťte v kastrůlku kokosový olej s bambuckým máslem. Jen pozor, stačí chvilka, suroviny nesmějí dojít až k varu. Pak kastrůlek odstavte a přilijte olivový olej a pár kapek vonné esenceFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Vše důkladně promíchejte a směs dejte ztuhnout do ledniceFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Následně hmotu dostatečně vyšlehejte do nadýchané pěnyFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Pěnu přeneste do uzavíratelné nádobky a nechte odpočívat v chladu, kde vám vydrží určitě měsícFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Pěnu nanášejte ve sprše ideálně plochou špachtličkou a můžete začít s holenímFoto: Tomáš Rubín

A jaké máte zkušenosti s domácí kosmetikou vy?

Reklama

Související témata: