Hlavní obsah

Tulipány a zelí? Skvělá dvojka aneb 7 jarních dekorací na váš stůl a dveře

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venku to sice ještě moc nevypadá, ale vy na nic nečekejte a vpusťte jaro alespoň do vašeho interiéru. Provoňte ho čerstvými tulipány, které ovšem místo obyčejné vázy naaranžujte třeba do mísy nebo do čajové konvice.

Článek

Milujete živé květy? Pak nemusíte netrpělivě vyhlížet jaro na zahradě, ale klidně zajděte do obchodu a kupte si svazek tulipánů. S našimi neobvyklými aranžemi vám udělají doma skvělou parádu a oživí každý kousek nábytku. Pokud samozřejmě chcete, můžete si vytvořit i trvalejší dekorace, kde použijte klidně umělé květy, které vám vydrží celé jaro.

Svícen s plovoucí svíčkou

Krásnou dekoraci můžete vytvořit z vyšší skleněné číše či jakékoli širší průhledné vázy. Stačí umístit na dno oblázky, do kterých připevněte krátký svazek tulipánů, zalijte je až po okraj vodou, a na vrch položte plovoucí svíčku. Jen pozor, pokud použijete živé květy, je potřeba počítat s tím, že se vám voda může dříve zakalit a tulipány začnou trochu dříve „odcházet“. Pro trvalejší efekt použijte tedy tulipány umělé.

Foto: Tomáš Rubín

Zajímavý efekt vytvoří tulipány zcela ponořené pod hladinou, na které plave svíčkaFoto: Tomáš Rubín

Květináč místo vázy

Živé tulipány jsme v tomto případě zkombinovali s umělou koulí buxusu, kterým jsme stonky protáhli až na dno květináče. Ten poslouží skvěle místo vázy.

Foto: Tomáš Rubín

Ozdobte vaše parapety už jarněFoto: Tomáš Rubín

Se zelím

Možná vám tohle přijde trošku ujeté, ale zelené zelí v kombinaci se žlutými tulipány prostě vytvoří dokonalou dvojku. Třeba jej využijete i na zahradní party, kde bude ozdobou stolu.

Foto: Tomáš Rubín

Zelí namísto vázy? Proč neFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Stačí si vybrat větší hlávku, nožem vykrájet uprostřed otvor a vložit do něj sklenici s vodouFoto: Tomáš Rubín

Tulipánový věnec

Věnce jsou klasika mezi dekoracemi, a zvláště mezi těmi jarními. Tento kousek je vytvořený z proutěného korpusu a umělých květů, které jsou k základu přivázány tylovou stuhou.

Foto: Tomáš Rubín

Ozdoba do okna i na dveře vám vydrží po celé jaroFoto: Tomáš Rubín

Vytáhněte sváteční servis

Máte v kredenci schovaný sváteční servis, který vytáhnete jen párkrát do roka? Je na čase ho využít i jinak. Třeba až budete čekat návštěvu, využijte jej opět místo vázy a naplňte ho vodou s tulipány.

Foto: Tomáš Rubín

Cibulákový servis v kombinaci s fialkovými tulipány bude skvělou okrasouFoto: Tomáš Rubín

Jarní lucerna

Teď jí postavte do chodby, až bude venku teplo, využijte ji na balkoně či terase. Kovová lucerna naplněná umělými květy a světýlky na baterku tak bude nejen okrasnou dekorací, ale i velmi praktickým osvětlením v přítmí.

Foto: Tomáš Rubín

Jarně vyzdobená lucerna vytvoří romantickou atmosféruFoto: Tomáš Rubín

Mísa plná barev

Zkuste tulipány naaranžovat také do skleněné mísy. Do středu umístěte ještě oblázky, které stonky rostlin lehce zatíží a udrží pohromadě. Pak už jen stačí dolévat vodu.

Foto: Tomáš Rubín

Tulipány lze naaranžovat ledabyle také do velké mísyFoto: Tomáš Rubín

Vyzkoušíte nějakou naší inspiraci?

Související témata:

Načítám