Hlavní obsah

Zrecyklujte starý rám od obrazu: na šperky, fotky i jarní dekoraci!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Ne vždy je nutné vyhazovat vše, co vás doma omrzí. Tak třeba starý obraz, ze kterého se vám může skvěle hodit jeho rám. Podívejte se, jak mu lze vtisknout nový vzhled, či jak ho nápaditě ještě zužitkovat.

Článek

Pokud doma nemáte nevyužitý rámeček, samozřejmě si můžete nějaký pěkný zakoupit také v obchodě. Ovšem staré rámy mohou dodat vašim výtvorům stylovou patinu. Ty rozbité, poničené i vyšisované pak můžete ozdobit třeba krajkou, květinovou stuhou, ale i hračkami z čokoládových vajíček s překvapením. Podívejte se, jak na to.

Krásný fotorámeček

Větší rámy využijte jednoduše na založené fotky, které jsou doposud ukryté pouze ve vašem šuplíku. Stačí lepidlem z tavné pistole přilepit zezadu rámu provázky a fotky na ně přichytit pouze malými kolíčky. Fotky můžete samozřejmě ostřihnout také do různých tvarů v podobě čtverečku, srdíčka.

Foto: Tomáš Rubín

Fotky v rámu můžete měnit podle příležitostiFoto: Tomáš Rubín

S vtipem

Tenhle renovovaný rámeček se bude líbit hlavně dětem. Mohou vám ho pomoci ozdobit podle preferencí svých oblíbených pohádkových a filmových hrdinů. Stačí jich pár „odlovit“ z čokoládových vajíček s překvapením a přilepit tavnou pistolí k rámu.

Foto: Tomáš Rubín

K ozdobě rámu využijte originálně malé hračky z čokoládových vajíčekFoto: Tomáš Rubín

Místo šperkovnice

Stejně jako u foto rámu, i zde nalepte zezadu tři proužky krajky. Můžete využít tři různé zbytky a navěsit na ně náušnice.

Foto: Tomáš Rubín

Roztomilá šperkovnice zaujme i vaše kamarádkyFoto: Tomáš Rubín

Na klíče

Do dřevěného rámečku stačí přibít pár hezkých hřebíčků či háčků a parádní věšák na klíče je na světě.

Foto: Tomáš Rubín

I vaše klíče mohou mít svůj rámFoto: Tomáš Rubín

Do dětského pokoje

Zajímavou jarní dekoraci do dětského pokojíčku zhotovíte polepením rámu dekorační stuhou a ozdobením jeho středu krásnou vílou. Samozřejmě můžete do středu umístit i fotku dětí, která bude rázem o něco veselejší.

Foto: Tomáš Rubín

Do středu květinového rámu můžete přilepit malou vílu, ale i panenkuFoto: Tomáš Rubín

Další hravé nápady, jak zrecyklovat některé věci v domácnosti, najdete v článcích: Vyrobte si závěsné květináče: Z plastových lahví, plechovky i žárovky! nebo 4 tipy, jak proměnit papírové krabice v praktické úložné boxy!

Reklama

Související témata: