Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kdo by si dovedl představit zimu bez kandovaných kousků ovoce? My tu pro vás máme recept na sladkou dobrotu, se kterou neuděláte chybu ani na slavnostním stole. Dáte si tvarožník se sušeným ovocem?

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
  • 1 kg měkkého tvarohu
  • 6 ks vejce
  • 4 lžíce mandlové mouky
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 hrsti kandovaného ovoce
  • 1 lžíce tuku
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 hrst mandlových lupínků
Na ozdobu
  • 2 lžíce třtinového cukru
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 stupňů. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte všechen cukr a vyšlehejte do vysoké husté pěny. Pak do ní postupně zašlehejte všechen tvaroh a mandlovou i polohrubou mouku. Nakonec do těsta vmíchejte nasekané ovoce a kůru.

02.

Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy, posypte mandlovými lupínky a třtinovým cukrem a pečte asi 20 minut. Pak teplotu zvyšte na 200 stupňů a pečte dalších 15–20 minut dozlatova.

Související témata:

Načítám