Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Podzimní verzi gnochhi v rajčatové omáčce jsme doplnili jádry vlašských ořechů. Když je předem nasucho orestujete, jejich chuť se zvýrazní.

45 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 2 ks jarní cibulky
  • 200 g cherry rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 dl zeleninového vývaru
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 150 g vlašských ořechů
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 hrst čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte v osolené vroucí vodě a ještě vlažné oloupejte a nastrouhejte. Dejte je na vál, doprostřed vyklepněte vejce a pomalu zapracujte prosátou mouku se 1/4 lžičkou  soli a část nasekaného tymiánu. Z těsta vytvořte válečky, které nakrájejte na prst silné proužky, dlouhé 3 cm. 

02.

 Gnocchi vložte do vroucí osolené vody a Jakmile vyplavou nahoru, jsou hotové. V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém zprudka orestujte kolečka jarních cibulek a rajčata, přidejte rajčatový protlak, zbylý tymián a zeleninový vývar, osolte a krátce povařte. 

03.

Na suché pánvi orestujte jádra vlašských ořechů. Rajčatovou směs promíchejte s uvařenými gnocchi a ořechy a podávejte ozdobené nasekanými bylinkami.

Reklama

Načítám