Článek
Postup
01.
Brambory uvařte v osolené vroucí vodě a ještě vlažné oloupejte a nastrouhejte. Dejte je na vál, doprostřed vyklepněte vejce a pomalu zapracujte prosátou mouku se 1/4 lžičkou soli a část nasekaného tymiánu. Z těsta vytvořte válečky, které nakrájejte na prst silné proužky, dlouhé 3 cm.
02.
Gnocchi vložte do vroucí osolené vody a Jakmile vyplavou nahoru, jsou hotové. V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém zprudka orestujte kolečka jarních cibulek a rajčata, přidejte rajčatový protlak, zbylý tymián a zeleninový vývar, osolte a krátce povařte.
03.
Na suché pánvi orestujte jádra vlašských ořechů. Rajčatovou směs promíchejte s uvařenými gnocchi a ořechy a podávejte ozdobené nasekanými bylinkami.