Hlavní obsah

Typicky ženské vlastnosti? Omyl, mají je i pánové!

Foto: Thinkstock

Ani údajně typicky ženské vlastnosti se pánům nevyhýbajíFoto: Thinkstock

Reklama

Kolik jen si toho ženy na tohle téma už vyslechly! Že jsou drbny, že tráví hodiny v koupelně, neumí být stručné a podobně. Jenže pozor, tyhle údajně typicky ženské vlastnosti mají i pánové!

Článek

Znáte to. Když se sejde pár chlapů, hned se předhánějí v tom, čí žena vydrží déle „krafat“ s kamarádkou po telefonu, na kterou choť musí nejdéle čekat, protože se před odchodem na večírek sedmkrát převlékne, a čí žena je větší drbna. Stejně by se ale mohly vyjadřovat i ženy o mužích.

Vousaté drbny

Ano, ženy si rády popovídají o sousedce, co se rozvádí, protože si její muž našel o dvacet let mladší milenku. Proberou i to, proč Blaženě nová barva vlasů moc nesluší. Ale totéž přece dokážou i pánové!

„Byla jsem svědkem toho, jak můj muž více než hodinu řešil se svými třemi kolegy, které pozval domů na grilování, zda nějaký Pavel spí či nespí s Ivanou z účtárny. Řešili to přímo vědecky, předháněli se v tom, kdo je kde viděl či neviděl, jak se na sebe tváří, když se potkají na chodbě... Tohle byla slepičárna,“ popisuje sedmatřicetiletá Martina.

Stejně to vidí i třiatřicetiletá Lenka. „Můj muž s kamarádem, co k nám přišel se svou přítelkyní na návštěvu, celý večer řešil, proč si jeden náš společný známý nemůže najít holku. Probrali všechny jeho špatné vlastnosti, pak se zase shodli, že to nechápou, protože je přece fajn a holky by se o něj měly prát, a nakonec se začali dožadovat ženského názoru. Takhle já s kamarádkami snad nikdy nedrbala,“ říká Lenka.

Foto: Thinkstock

Že jsou ženy drbny? A slyšeli jste někdy, jak to umí rozjet muži?Foto: Thinkstock

Muž na telefonu

Obecně se říká, že ženy neumí být stručné, vše zdlouhavě probírají a jejich telefonní hovory s kamarádkami jsou v mužských kruzích pověstné. Ale opravdu muži řeší po telefonu jen důležité věci a nevykecávají se déle, než je nutné? Ani náhodou!

„Když manželovi zavolá kamarád, je to minimálně na půl hodiny, leckdy ale na déle. Během tří minut s mužem probere to, kvůli čemu zavolal, pak řekne, ať to dá na hlasitý odposlech a chce si povídat s námi oběma. Probírá, jak se mají jeho děti, jak naše, jaké pokroky udělaly, kde byli s manželkou na výletě, kam bychom mohli jet v létě na dovolenou. A je úplně jedno, že jsme se třeba před pár dny viděli a shodli se na tom, že dovolenou budeme řešit až za pár měsíců,“ vypráví pětatřicetiletá Monika. Holt, některým mužům by se měli zakázat neomezené tarify!

Modelka v obleku

Kolik existuje vtipů, které se zaměřují na ženskou neschopnost vyrazit z bytu včas, protože se desetkrát převléknou, pětkrát přepudrují a nakonec se ještě deset minut kontrolují v zrcadle? Nespočet.

Foto: Thinkstock

I chlapi umí být pěkné modelkyFoto: Thinkstock

Ale ruku na srdce, leckde to funguje zcela opačně. „U nás tedy vždy čekám já na partnera, a to minimálně čtvrt hodiny, někdy déle. Vytahuje ze skříně jednu košili za druhou, aby zjistil, že tahle ho škrtí u krku, tahle mu nesedí v ramenou, tahle má flíček a tahle mu zase přidává kila. Pak se zavře v koupelně, holí se, přistřihuje si vousy, voní se a já nevím co všechno. A já? Já stojím v předsíni v plné polní, neboť jsem už den předtím měla jasno, co si vezmu na sebe, a místo sledování televize jsem se v klidu nalíčila a učesala,“ popisuje třicetiletá Pavlína.

Podobný expert je i manžel třiatřicetileté Lucie. „Jestli u nás někdo pravidelně používá větu ,nemám, co na sebe´, tak je to můj muž. Nesnáší nákupy, když mu chci cokoli na sebe koupit, odmítá to. A pak když máme někam vyrazit, stojí dvacet minut bezradně před skříní a vyšiluje, že nemá normální kalhoty, košili ani boty. Pozdě chodíme zásadně kvůli němu,“ dodává Lucie.

A co váš partner? Také má nějakou ženskou vlastnost?

Reklama

Načítám