Hlavní obsah

Letní móda ve velikosti 44: Jak stylově obléknout křivky?

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na neforemné střihy a záplavu tmavých barev. Letní plus size móda nemusí být ani zdaleka nudná. Overal, květované šaty nebo kalhotová sukně – to všechno si můžete dovolit i s větší konfekční velikostí.

Článek

Nenechte se limitovat údajem na cedulce. Módní trendy tu nejsou jen pro ženy, které mají velikost S nebo M. Chcete důkaz místo slibů? Prohlédněte si ty nejlepší letní úlovky na plus size modelce Anně Caldrové, která hrdě nosí velikost 44.

Pohodlí i šmrnc

Kdo by dělal kompromisy mezi stylem a komfortem, když může mít obojí? Overal patří k jedněm z nejpohodlnějších kousků vůbec a svědčí i plným křivkám. Navíc se dá s pomocí doplňků pokaždé trochu proměnit a obout k němu můžete jak placaté sandálky, tak i podpatky. Pokud máte větší konfekční velikost, volte lehčí splývavé materiály, které na případné problematické partie zbytečně nepřilnou.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: overal (French Connection, 2000 Kč), brýle (H&M, 299 Kč), kabelka (French Connection, 2590 Kč), boty (Tamaris, prodává Humanic, 1599 Kč), prsteny (H&M, 249 Kč za set)Foto: Greta Blumajerová

Sukně, nebo kalhoty?

Tento kousek spojuje obojí. Pokud milujete střihy s širšími nohavicemi, pudrová kalhotová sukně vás nadchne. Přidat k ní můžete třeba halenku s odhalenými rameny, která patří k dalším trendům, které sluší i ve větší velikosti. Nezapomeňte jen na to, že by dojem neměla kazit ramínka od podprsenky.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: kalhotová sukně (Talk About, prodává Van Graaf, 2399 Kč), halenka (H&M, 799 Kč), náušnice (H&M, 299 Kč), boty (Tezyo, 2023 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Šaty, na které je spolehnutí

Na zavinovací šaty pějeme chvály často a jsme rádi, že vám můžeme přinést další důkaz o tom, že jsou skutečně extrémně lichotivé. Véčkový dekolt opticky zeštíhlí postavu a i samotný zavinovací efekt udělá své. Ani tentokrát nesmíme opomenout zdůraznit důležitost materiálu – lehké šaty, které křivky jemně kopírují, jsou naprosto ideální.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (H&M, 1499 Kč), kožené boty (Gino Rossi, 1360 Kč), kožená kabelka (Gino Rossi, 2080 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Módní plisování

Bát se nemusíte ani plisovaných sukní, které sluší zejména majitelkám postav typu hruška – tedy s útlejším pasem a silnějšími stehny a pozadím. Problematické mohou být naopak pro jablíčkové dámy, které nevlastní definovaný pas a výše položená sukně by je „přeřízla“ v tom nejméně vhodném místě.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: triko (H&M, 699 Kč), sukně (H&M, 899 Kč), sluneční brýle (Tezyo, 203 Kč), prsteny (Lindex, 299 Kč za set), kožené boty (Tezyo, 2152 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Proužky ano!

Ne, ani s větší konfekční velikostí se nemusíte vyhýbat vzorům. Do šatníku si můžete klidně vpustit proužky, a když budou ve správném provedení, nemusíte se bát ani těch horizontálních. Naším letním favoritem jsou lehoučké košilové šaty, které se dají nosit na více způsobů. Rozepnuté se například dají použít podobně jako kimono nebo kardigan.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 1599 Kč), pásek (Marks & Spencer, info o ceně v obchodě), kožené boty (Gino Rossi, 1890 Kč), kabelka (H&M, 449 Kč), náušnice (H&M, 249 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Náš tým a poděkování

  • Modelka - Anna Caldrová
  • Styling - Šárka Štursová
  • Vizáž - Linda Chudomelová
  • Zámecký hotel Panství Dlouhá Lhota - Dlouhá Lhota 1, www.panstvi.cz

Která kombinace vás zaujala nejvíc? Napište nám!

Reklama

Načítám